Nem fizethetünk bitcoinnal még egy darabig a Starbucksban

spot_img

A napokban több bejegyzésben számoltunk be az idén novemberben érkező, a New York-i részvénytőzsde tulajdonosa által megálmodott Bakkt startupról, amely az intézményi BTC vásárlás-eladás-küldés megkönnyítése mellett a biztonságos, nagy volumenű fizikai tárolás problémáját és a fiatal felnőttek befektetési kedvének meghozását tervezi megoldani egy több lépésből álló vezércsellel:

Jeffrey Sprecher, ICE CEO: A Bitcoin lehet az első világpénz

A bejelentés hatására a kriptós média mérsékelt örömujjongásban tört ki, a nemzetközi hírportálok (Bloomberg, CNBC) pedig tökéletesen megtévesztő tartalmakat jelentetett meg a témában, “A Starbucks és Microsoft együttműködésének köszönhetően hamarosan bitcoinnal fizethetünk a Frappuchinóért” és hasonló címekkel.

A Starbucks aztán a félrecsúszott médiavisszhang miatt felhívta rá a figyelmet, hogy szó nincs ilyesmiről, náluk a Bakkt által létrehozott fizetési szolgáltatást lehet majd használni, nem közvetlenül BTC-t vagy más kriptót. A Starbucks befektetőként és early adopterként (korai felhasználóként) lesz jelen a projekt fejlesztésében, aminek sikeressége esetén presztízst, vásárlószámot és bevételeket növelnek, valamint sejtésünk szerint a nemzetközi utalások felől is fúj a szél: Egy Starbucks méretű globális multi rengeteg pénzt takaríthat meg egy gyors, olcsó és biztonságos utalási és tárolási megoldással. A Bakkt pedig pontosan ezt tervezi megvalósítani a Bitcoin és saját termékei segítségével.

Nem először és nagyon nem utoljára fordul elő, hogy a mainstream média a kattintások növelése érdekében nem, hogy pontotlan, de egyenesen kamu híreket hoz le. Javasoljuk, hogy mielőtt egy-egy hír hatására kriptopénzt vásárolnál, több forrásból tájékozódj, kérdezd bátran a Kripto Akadémia közösségét a bejegyzések alatt, a Fórumon vagy a blogban!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img