Vechain: partnerkapcsolat a legnagyobb japán mobilszolgáltatóval

spot_img

A hétvégén még a Vechain kínai sikereiről beszéltünk, ma már Japán van terítéken.

Legújabb partnerük az NTT Docomo, ami 76 millió felhasználójával az ország legnagyobb mobilszolgáltatója, a Toyota után pedig a második legtöbbet érő vállalata.

A cég részben állami tulajdonban van, így nem lenne meglepő, ha akárcsak Kínában, itt is kormányzati együttműködésekről számolhatnánk be a jövőben. A megállapodás értelmében a Vechain az ország legmodernebb, 5G-s hálózatának kiépítésében fog részt venni, ebben pedig olyan vállalatok is szerepet vállalnak, mint  Sony és az ország legnagyobb bankja az MUFG.

Amiért igazán fontos lehet ez az együttműködés, az a Vechain Mobile Edge Computing, vagyis MEC programja, amit a Michigani Állami Egyetemmel való együttműködésben fejlesztenek. A MEC célja, hogy közel zéró késést (latency) tegyen lehetővé a mobilhálózatokon, ami jelentős mértékben segítené a jövő okosvárosainak és IoT megoldásainak fejlesztését valamint gyorsíthatná akár a különböző játékok, akár kibővített valósághoz szükséges videófeldolgozás sebességét. Mindez az 5G hálózattal kombinálva, a decentralizált alkalmazások felhasználhatóságát is nagymértékben segítené.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img