Az EOS nem tudja elkölteni az inflációs alapját

spot_img

Az EOS ICO-ja véget ért, és a történelem legsikeresebb ilyen eredményét hozta: az egy éven tartó tőkegyűjtést 4 milliárd dollárral zárták.

Ennek ellenére nem felhőtlen a projekt helyzete. Inflációs modellel dolgoznak ugyanis, az ebből származó nyereség pedig egy jelenleg hozzáférhetetlen számlán gyűlik. Már most 35 millió dollárnyi token ül a számlán, de ezt a mainnet egy éves évfordulójára már 192 millió dollárra becsülik. Az eredeti elképzelések szerint ezt a pénzt aktuális fejlesztésekre, közösségi kezdeményezésekre, bármilyen járulékos kiadásra lehetne elkölteni szavazás útján.

Egy probléma van, hogy a szavazáshoz szükséges rendszer nem létezik.

A whitepaper alapján az EOS egyik fő megkülönböztetője a többi terméktől egy letisztult, világos irányítási folyamat volna, ahol a tagok a tokenjeik száma alapján szavazhatnának a rendszer jövőjéről. Daniel Keyes EOS társalapító így nyilatkozott a helyzetről:

Nem volt szavazási rendszer beépítve induláskor, szóval rajtunk, a közösségen áll, hogy megépítsük azt.

Daniel Keyes (EOS)

Keyes elmondása szerint gőzerővel halad a fejlesztés, és heteken belül megoldódhat a kérdés. Azonban a közösség egy jelentős hányada arra az álláspontra helyezkedik, hogy a legjobb lenne az egész inflációs rendszert és token alapú szavazást elfelejteni, mert centralizálódást eredményez. Így lehetséges hogy a szavazás legelső eredménye éppen az lesz, hogy égessék el az alapot, és ne legyen több szavazás…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img