A legbefolyásosabb kriptósok

spot_img

A Hive.one névre hallgató weboldal egy kriptós személyiségeket rangsoroló eszköz. A befolyásuk alapján felállított lista a Bitcoin, Bitcoin Cash és az Ethereum prominens személyiségeit rangsorolja az őket övező figyelem alapján – a három kategória természetesen gyakran fedi egymást.

A Hive.one algoritmusai jelenleg a Twitter publikus adataival tudnak dolgozni. Nullától ezerig terjedő, “Attention Score-al” sorolják a legnagyobb figyelmet kapó kriptós twitterezőket az algoritmusok.

A rangsor a következő, zárójelben az értékek:

Andreas M. Antonopoulos (677) – A kriptovilág legnagyobb evangélistájának tartott Antonopoulos megkérdőjelezhetetlen oszlopa a közösségnek és ezt most a Hive.one is visszaigazolta. A híreink között is gyakran felbukkan a profetisztikus figura. Aki nem ismeri őt, pótolja be, jól menő YouTube csatornája és könyvei is vannak.

Vitalik Buterin (642) – A messze a legtöbb twitter követővel rendelkező kanadai-orosz programozó az Ethereum megalkotásával robbant be a kripto köztudatba és egyből ráakasztották az aszociális, furcsa, de fejben géniusz címkéjét, amit szerencsére egyre inkább kezd levetkőzni. A 24 éves programozón óriási a nyomás, egy-egy kijelentése az egész piacot meg tudja mozgatni és minden megmozdulása mém-alapanyagként szolgál. Szabadidejében szakadt, macskás pólókban ad ellentmondásos interjúkat és 70 tweetből álló gondolatmeneteket posztol. Kizárt, hogy ne ismernéd.

Nick Szabo (610) – Az amerikai IT tudós, professzor és fejlesztő az okos szerződések úttörője volt. Minden technikai kérdésben komoly súlya van a véleményének, twitter oldalán is főleg ezekkel foglalkozik. A Bitcoin felbukkanása előtt is komolyan dolgozott a digitális pénz megteremtésén, valamint kriptográfiával és a digitális szerződések koncepciójával is. Bit gold nevű kezdeményezését a Bitcoin előfutárának tekintik. A rejtélyes Satoshi Nakamoto kiléte mögött is sokan őt vélik felfedezni.

Erik Voorhees (567) – A Shapeshift váltó alapítója, amerikai libertárius üzletember. Az állam és a pénzügyi rendszer kritikusa, állítólag vagyona nagy részét bitcoinban tartja. Több kriptós vállalatot alapított, futtatott fel és adott túl rajtuk.

Adam Back (562) – Egy kevésbé ismert, de annál fontosabb szerepet betöltő brit programozó rejlik a név mögött. Adam Back-et név szerint említette a Bitcoin white paper-je, az ő Hashcash proof-of-work rendszerére alapozta Nakamoto a bitcoin PoW-jét. Back azon kevesek egyike, aki kapcsolatba került magával Nakamotóval is.  Szabo-val együttműködve Adam Back is kísérletezett digitális pénz létrehozásán a Bitcoin előtt. Back jelenleg is a Blockstream fejlesztőcsapat CEO-ja, aki a Bitcoin fejlesztőinek nagy részét foglalkoztatja.

Futottak még:

  1. Peter Todd (542)
  2. Gavin Andresen (518)
  3. Elizabeth Stark (518)
  4. zooko (517)
  5. Jameson Lopp (509)

A teljes listáért erre tessék.

Ha többet szeretnél tudni a Bitcoin, Ethereum és a kriptovilág működéséről ajánljuk figyelmedbe a KriptoSulit, a teljesen ingyenes e-mail tanfolyamunkat.

Természetesen léteznek még befolyásos kriptósok a Twitteren kívül is, velük ez a cikk nem foglalkozott, de feltesszük a kérdést: te kit kedvelsz leginkább a kriptovilágból? Ha van olyan kriptós arc, aki eddig nem kapott elég figyelmet a Kripto Akadémián, vagy csak tetszett, hogy a szerző nem használta az influenszer szót a cikkben, jelezd egy kommentben alább.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img