Dél-Korea lehet, hogy mégis engedélyezi az ICO-kat

spot_img

A Koreai Irányelvekért Felelős Bizottság elnöke, Min Byung-Doo véleménye szerint Dél-Koreának legalizálnia kellene az ICO-kat.

Úgy fogalmazott:

Az ICO-k globális trenddé válnak, és én nem szeretném teljesen zárva tartani ezt az ajtót. Az államnak nem kellene figyelmen kívül hagynia a helyzetet.

A tisztviselő tegnap beszélt erről a Koreai Nemzetgyűlés előtt, ahol a kormány és a jogalkotók konzultáltak a témáról. Min hozzátette: Nem csupán engedélyezni, de szabályozni is kell az érme kibocsátásokat, hogy bizalom alakulhasson ki az iparág felé.

A csalásokat, spekulatív lépéseket, és főleg a pénzmosást a törvény teljes szigorával kell megbüntetni. A kripto-iparnak pedig önszabályozóvá kell válnia, és saját standardokat felállítania.

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának nevezett koreai hivatal még 2017 szeptemberében hirdetett tiltást az országban ICO-k indítására, ugyanakkor végrehajtás, kényszerítő intézkedés nem történt még. A koreai politikus így zárta felszólalását:

Jól látjuk, hogy a klasszikus befektetési formák az ICO és angyal programokkal szemben elkezdtek elmaradni. A Telegram ICO-ja 1.7 milliárd dollárt gyűjtött össze, a Block.One pedig 4 milliárdot. Ez egyre nagyobb és nagyobb lesz csak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img