Az Allianz igazgatója betiltatná a kriptovalutákat, de azt mondták neki, hogy jobb ha csöndben marad

Megosztom

Korábban oldalunkon is olvashattatok arról, hogy a világ legnagyobb biztosítótársasága, az Allianz is érdeklődik a kriptopénzek és a blokklánc technológia iránt.

Éppen emiatt keltett feltünést, amikor pár nappal ezelőtt a vállalat igazgatója a kriptopénzek betiltását javasolta egy londoni konferencián. Erre reagált a jelenleg legesélyesebbnek tűnő Bitcoin ETF mögött álló VanEck vezetője Gabor Gurbacs, aki szerint inkább a biztosítási szektornak lenne szüksége szigorúbb törvényi szabályozásra:

“Néhány évvel ezelőtt az anyám majdnem meghalt egy autóbalesetben. Mindenre kiterjedő biztosításunk volt az Allianznál, akik megtagadták a fizetést akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá és amiért fizettünk. Az Allianz jobban tenné ha befogná a száját.

A biztosítók rendszeresen félrevezetik az embereket, a szabályaik követhetetlenek és rendre cserbenhagyják az ügyfeleiket. Sokkal szigorúbban kellene őket felügyelni, mint a kriptót. Az államonként változó szabályaik miatt, lehetetlen megmondani, hogy mit is vásárolsz tőlük ha szerződést kötsz velük. Biztosítást kötni olyan, mintha kenyeret szeretnél venni, de helyette lószart tennének eléd.”

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel