Többet fizet újságíróinak a Bloomberg, ha cikkeikre nagy kilengésekkel reagál a piac

Megosztom

A Business Insider még 2013-ban írt arról a bónusz rendszerről, amivel a Bloomberg jutalmazza egyes újságíróit. A cikk szerint a nemzetközi hírügynökség anyagi előnyben részesíti azon dolgozóit, akik írásaikkal jelentős kilengéseket tudnak okozni a nemzetközi piacokon. Ez azt jelenti, hogy az íróknak érdekében állhat a valóságtól eltérő módon tájékoztatniuk a gazdaságot érintő fontos történésekről.

A BI cikke több példát is megemlít, például az amerikai áruházlánc Wal-Mart esetét, aminek részvényei 3%-ot zuhantak, miután a Bloomberg arról tudósított, hogy jelentős mennyiségű árukészlet halmozódott fel az üzletek raktáraiban, amiért azok felmondják szerződéseiket a beszállítóikkal. Később a Wal-Mart szóvívője cáfolta ezeket a híreket, mire a piac azonnal visszakorrigált.

Önmagukban nem a kilengések jelentik problémát, mert ezek csak azt jelentik, hogy a hírek fontosak a piaci szereplők számára. Az árfolyamokat mozgató tartalmakért fizetett jutalmak viszont már etikai aggályokat is felvethetnek. Korábban mi is beszámoltunk egy kriptopénzeket érintő, pánikkeltésére (FUD) alkalmas írásról, melynek forrása a Bloomberg volt.

A legfrissebb Mt.Gox FUD margójára

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel