Ismét csúszhat a Bakkt, erre érdemes most odafigyelni a BTC-nél

spot_img

A New York-i tőzsde által támogatott, bitcoin kereskedésre lehetőséget adó platform, a Bakkt az eredeti tervek szerint december 12-én nyitotta volna meg kapuit, az engedélyeztetési eljárás elhúzódása miatt viszont ezt később január 24-re módosították. A Coindesk információi szerint, ez most ismét változhat.

Jeffrey Sprecher, ICE CEO: A Bitcoin lehet az első világpénz

Az újság belső forrásának elmondása alapján, bár az engedélyeztetési eljárás jó úton halad, az annak lefolyását szabályozó ügymenet szerint már akkor sem lenne tartható a január 24-i dátum, ha arról karácsony után egyből, december 26-án döntés születne. A törvények értelmében, a végső szavazás előtt a beterjesztést nyilvánosságra kell hozni és 30 napra lehetővé kell tenni bárki számára, hogy elmondhassa véleményét a javaslatról. Ez a nyilvános kommentelési lehetőség tehát legkorábban január 25-én záródhatna le, ha karácsony után egyből, december 26-án döntenének róla az engedélyeztetési bizottság tagjai. A 30 napos kommentelési szakasz lezárultát követően lesz a végső szavazás, mely előtt pár napot még az is igénybevehet, hogy elolvassák a beérkező hozzászólásokat és megvizsgálják az azokban felvetett esetleges problémákat.

A csúszás tehát a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint, az ünnepi munkarendtől függően néhány nap, esetleg hét lehet, amiről a Bakkt is hamarosan tájékoztathatja a nyilvánosságot. A Coindesk belső forrása szerint, erre a jövő héten fog sor kerülni.

Ezek az események hatással lehetnek a bitcoin árfolyamára is. Ezzel kapcsolatban arra hívnánk fel a figyelmet, hogy az elmúlt napok emelkedései mellett, a BTC egyre mélyebb korrekciókat hajtott végre, ami a jelenlegi lendület kifulladását jelezheti. Amennyiben az  újabb emelkedést követően az árfolyam visszatérne annak kiindulópontjára (ez jelenleg ~$3778) és még be is esne az alá – tehát egy 100%-os mini korrekcióra kerülne sor – akkor az a mostani emelkedő szakasz végének előjele lehet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img