Tovább dübörög a medve piac: Leépít a Bitmain

spot_img

Másfél napja érkeztek az első hírek arról a kínai LinkedIN jóvoltából, hogy dolgozóinak akár 50%-ától is megválhat a kínai Bitmain. A BTC és BCH bányászat (még) megkerülhetetlen szereplője, a 2017-es hype során hardvereladásai és olcsó energiára telepített bányafarmjai által óriási profitot bezsebelő Bitmain egyre mélyebbre csúszik a medve piac gödrébe: Meghiúsulni látszik tervezett Hong Kong-i részvénykibocsátásuk, most pedig elbocsátották a Bitcoin Cash GO tárcát készítő fejlesztőcsapatukat.

A Bitmain a Bitcoin Cash projekt legfontosabb támogatója, ők adják a hálózat számítási kapacitásának nagy részét, és szintén ők voltak azok, akik 2017 novemberében Roger Ver körével együtt egy koordinált támadás során megkísérelték átvenni a BTC első helyét. Akkor néhány nap alatt 700 dollárról 2500-ig ment a BCH, miközben Ver és a Bitmain bitcoinjainak piacra öntésével eladási nyomást helyeztek az árfolyamra, 8000$ környékéről 5000$-ig lökve azt. Az akkori bizonytalanság elcsitulásával indult a hisztériukus hegymenet a piacon.

BCHUSD grafikon a Tradingview grafikonrajzolóban

Furcsa 2500-akról meg 700-akról írni, mikor jelenleg egy egyébként komoly emelkedéssel járó hét után is csak 170$ körül jár egy darab BCH ára. A Kripto Akadémián rengeteget írtunk a BCH egyházszakadásáról és az ellentmondásos projekt értékajánlatáról a Bitcoinéhoz képest. Bővebben itt tudod kezdeni a tájékozódást. Vásárlásra közvetlenül az amerikai Coinbase-t vagy a magyar CoinCash-t ajánljuk.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Bitmain korábban az izraeli kutatási projektjét is felszámolta:

Izrael: lecsaptak a kriptós adókerülőkre és a Bitmain is otthagyta az országot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img