Calvin Ayre: a BCH SV milliárdos támogatója

spot_img

Calvin Ayre a 2000-es évek elején hozta létre az online pókerteremként, sportfogadó oldalként és kaszinóként is működő Bodog-ot, ami fénykorában 16 millió felhasználóval büszkélkedhetett, Ayre-t pedig milliárdossá tette. Az USA 2006-ban ugyan vasszigorral csapott le az online szerencsejáték oldalak üzemeltetőire, Ayre-t kanadai állampolgársága, valamint a tény hogy semmilyen kitettséggel nem rendelkezett az Egyesült Államokban sérthetetlenné tette. Az ellene indult eljárás végül szabálysértési ügyként végződött, amiben elismerte bűnösségét. Mióta eladta a Bodog-ot, a karibi Antigua és Barbuda szigetein él, ahol tagja a térség kriptopénzek fejlesztéséért felelős tanácsának.

A CoinGeek hírportál mellett ő a tulajdonosa az ugyanerre a névre keresztelt bányász poolnak is, ami jelenleg a Bitcoin Cash mögött álló számítási kapacitás 40%-át adja és ami az SV forkot támogatja. (A forkhoz kapcsolódó anyagaink: 1, 2, 3, 4.)

A TheBlock által készített interjúban Ayre elmondta, hogy amióta csak tud a Bitcoin létezéséről, lelkes támogatója a projektnek, mert többek között megoldást jelent azokra a problémákra is, amikkel ő is szembesült, amikor az USA szankciókat vezetett be az online szerencsejátékokkal foglalkozó oldalak ellen.

A CoinGek hírportált (ami jelenleg éppen túlterheléses támadás alatt áll) is azért hozta létre, mert úgy érezte a média rendszeresen kelt félelmet és ferdíti el a tényeket a kriptopénzekkel kapcsolatban. Szerinte a Bitcoin mögött álló technológia a jövő és bányászni is azért kezdett el, mert “bolond lenne” ha kihagyná ezt a lehetőséget és nem foglalkozna ezzel.

Az SV arcának számító Craig Wright szerinte ugyan nem a legdiplomatikusabb alkat, de ott volt a bitcoin születésénél és jobban ismeri azt, mint az őt támadó trollok “és ez hamarosan mindenki számára világos lesz”, utalva ezzel arra a titokzatos bejelentésre, amit Wright a Coingeek novemberi konferenciáján készül megtenni.

Ayre egyébként egy ötcsillagos karibi üdülőövezet létrehozásán dolgozik, amibe 100 millió dollárt fektetett és ahol kizárólag a Bitcoin Cash lesz az elfogadott fizetőeszköz. Úgy gondolja, hogy kétség sem férhet ahhoz, hogy az SV lesz a domináns lánc és a Bitcoin azért fog elbukni, mert nem a bányászok, hanem a fejlesztők akarata érvényesül, akik állandóan változtatják a Satoshi által megírt kódot, ahelyett hogy inkább az arra épülő, alkalmazást segítő megoldásokon dolgoznának.

Magyarországon is elérhetőek a Bitcoin Cash SMS tranzakciók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img