Stellar mikrotranzakciókat tesztel az Axel Springer, Európa legnagyobb digitális lapkiadója

spot_img

Az Axel Springer 15.000 alkalmazottat foglalkoztat, és olyan ismert média brandek tartoznak hozzájuk, mint a Business Insider, a Die Welt vagy a Bild. 2017-ben 3,5 milliárd eurós bevételük volt, melynek 60%-át online felületeik generálták.

Csakhogy van egy kis probléma: az újságeladások folyamatosan csökkennek, az online termékeik nagy része pedig ingyenesen elérhető. Itt a reklámok és a havi előfizetés formájában történő fizetőssé tétel azok a megoldások, mellyekkel élt az ipar a csökkenő bevételek ellensúlyozására. Nem igazán jön össze a dolog, pont a napokban jelent meg egy cikk a The Guardian jóvoltából, ami azt vesézi (és nagy sárgával kér, hogy támogasd őket pár juróval), miért kényszerült a BuzzFeed, a Verizon és még egy rakat másik kiadó összesen 1000 embert elküldeni a legújabb leépítési hullám során. Röviden azért, mert egyrészt a Facebook és a Google benyúlja az egész online hirdetési bizniszt és a kiadók ilyen bevételei jelentősen csökkennek, másrészt az olvasók sem tudnak 5 helyre előfizetni, max megteszik egy-két helyre, ha nagyon elkötelezettek, de ennyi. Harmadrészt rengetegen használnak adblockert vagy újabban Brave böngészőt, ezek az olvasók pedig a büdös életben nem fognak egyetlen, náluk elhelyezett reklámot sem lekattintani.

Az Axel Springer CEO-ja lelkesen tekint Stellar tesztüzemük és a kriptipénzek uralta jövő elé

Axel Springer színre lép. Mi van akkor, ha nem havidíjat kérünk az olvasóktól, hanem egy-egy cikk megtekintéséért fizethetnek. Na ez már alakul. A probléma az, hogy a franc se akarja bankkártya adatokat beírkálni, illetve pártíz forintnál nem akarnék többet fizetni egy cikkért, amiről nem is tudom, hogy megéri-e. Ilyen kis összegekre a bankkártyás fizetés ágyúval veréb esete, drága, körülményes.

Ellenben a mikrotranzakciókra tökéletes kriptopénzek működhetnek, és a mi szempontunkból remélhetőleg működni is fognak. Az Axel Springer a Satoshipay, kulcsrakész és villámgyorsan integrálható termékkel rendelkező, Stellar miktrotranzakciókra szakosodott fizetési szolgáltató megoldását fogja tesztelni  A Satoshipay egyébként pont az Axel Springer tech startup inkubátorából indult útjára még 2014 legvégén, azóta pedig közel egymillió eurónyi befektetést húztak be.

A megoldásuk pofon egyszerű: A cikkek bal felső sarkában elhelyezett gombbal lehet fizetni a Satoshipay Stellar tárcánkból, melyet első alkalommal PayPalról, bankkártyával vagy külső Stellar walletből (akár közvetlenül a cikknél) lehet feltölteni, és más célra nem lehet használni. Minden alkalommal, mikor olyan cikkbe futunk, ami érdeklene minket, rányomunk a fizetés gombra és kicsengetünk pár forintot fél másodperc alatt, és mindenki boldog.

Kíváncsian várjuk a projekt fejleményeit, reméljük az első eredmények alapján a Stellar mikrotranzakciók megoldást jelentenek majd az iparági problémákra, melyeket egyébként, ugyan az olvasó irányából, de a Brave böngésző és BAT tokenje is megoldani igyekszik. Stellar vásárlására a Binance tőzsdét ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img