IOTA – Energinet: partnerkapcsolat a dán energiaművekkel

spot_img

Az Energinet a dán állam által birtokolt energetikai vállalat, aminek feladata az ország áram- és gázellátásának biztosítása. A cég a jövőben az IOTA-val való együttműködés során fogja felmérni, hogy miként érhetőek el a hatékonyabb energiafelhasználás azon módjai, melyek hozzásegítik az országot a teljes mértékben megújuló, zöld energiaforrásokra való átállásra.

A partnerkapcsolat bejelentését követően az IOTA közel 7%-ot erősödött, de rövid időn belül vissza is esett a már október óta formálódó támasz/ellenállás szintjére. A Swifttel kapcsolatba hozott XRP híre ugyan tegnapelőtt még felrázta a piacot, de ez a lendület mostanra már kifulladóban van, ami az IOTA esetén is beindíthat egy újabb eladási hullámot. Sajnos a következő megálló a decemberi mélypont lehet, ami további 15%-os esést vetít előre. A negatív hangulatot támaszthatja alá az is, hogy két tegnapi pozitívnak mondható hír (az ETF ismételt benyújtása és a Binance bankkártyás vásárlásának bejelentése) ellenére nemhogy emelkedett volna, de ma reggelre ismét 1.5%-al csökkent a BTC árfolyama.

Mindettől függetlenül, az IOTA mellé egyre több neves partner sorakozik fel. Tavaly a Bosch-sal, a Fujitsuval és a Volkswagennel írtak alá együttműködési megállapodásokat. A tokenek többek között a Binance kínálatában is elérhetőek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img