IOTA “okos tárca” a Jaguar Land Rover járműveiben

spot_img

Az IOTA blogján majd a Reuters hasábjain is megjelent a hír, miszerint az IOTA és a Jaguar Land Rover együttműködésének eredményeként az Egyesült Királyság legnagyobb autógyártója elkezdte tesztelni az IOTA “Smart Wallet” technológiáját, melynek segítségével az autóvezetők kriptopénzt tudnak gyűjteni az autózással. Az így összegyűlt kriptóikat pedig útdíj fizetésre, parkolásra és elektromos töltésre tudják majd felhasználni.

Az első tesztek már megkezdődtek az írországi Shannon városában található Jaguar szoftverfejlesztői központban, ahol néhány Jaguar F-Pace és Range Rover Velar gépkocsiba került az IOTA Smart Walletből. Összefoglalva, az autógyártót azért érdekli az IOTA megoldása, mert a jövő autóit adatgyűjtő eszközöknek képzelik el, melyek segítségével csökkenhetők a dugók, megelőzhetők a balesetek és tájékoztathatók a hivatalos szervek az útminőséggel kapcsolatos problémákról. Az autók ezekért az automatikusan gyűjtött adatokért cserébe kapnának kriptopénzt, melyet aztán kényelmi szolgáltatásokra, de akár kávéra vagy töltésre is be tudnának majd váltani.

Arról is szót ejtenenek, hogy a jövő autóit ők is önjáróként képzelik el, az pedig rengeteget könnyít ennek gördülékenységén, ha az autó automatikusan el tud menni például tankolni vagy tölteni, amíg a tulajnak más elfoglaltsága van. A töltésért akár automatikusan tudnának az autók fizetni, akár az IOTA IoT (dolgot internete) megoldásával. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a vezető hogyan lép kapcsolatba a Smart Wallettel, arról viszont írnak a blogbejegyzésben, hogy hagyományos bankkártyáról is tölthető lesz a Smart Wallet.

A múlt héten a Tesla színeiben Elon Musk tartott prezentációt a közeljövő “Robo Taxi” flottájáról, amikor az ember az autójával bemegy a munkahelyére, majd Robo Taxi üzemmódba váltva az autó elmegy utasokat szállítani, és ezzel a Tesla elkezdi kitermelni borsos vételárát a tulajdonosa számára. A korábbi Dogecoin-os bohóckodás után nagyon érik már egy valódi Tesla bejelentés is támogatott vagy használt kriptopénzekkel kapcsolatban.

Az IOTA értékajánlatáról és technológiájáról bővebben az alábbi bejegyzésben, vagy az IOTA tag-re kattintva olvashatsz.

Az IOTA legjelentősebb partnerkapcsolatai

Az utóbbi időszak legnagyobb IOTA híre érthető módon komoly emelkedést okoztott a kriptopénz árfolyamában, a mai napon 23,5%-os emelekdésben is járt, az utóbbi négy napban pedig 50%-os pluszban járnak az IOTA-t tartó befektetők. Az ugrással elérhető közelségbe került a 0,4$-nál található, év eleje óta épülő ellenállás zóna, melynél a 200 napos mozgóátlag is található. Az IOTA a Binance tőzsdén elérhető.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img