Újabb IOTA mérföldkő: Itt az Industry Marketplace

spot_img

Az IOTA projekt mögött álló IOTA Foundation blogján jelentte be az Industry Marketplace, egy automatizált és decentralizált ipari piactér teszt verziójának indulását, mely az IOTA technológiáját használja arra, hogy emberek, gépek és gépek által olvasható szerződések közös munkáját szorosabbá és hatékonyabbá tegye.

Az Industry Marketplace egy iparág semleges platform lesz, amely automatizálja a fizikai és digitális termékek és szolgáltatások kereskedelmét. A Plattform Industrie 4.0 (A gyártás digitális átalakítására létrehozott központi hálózat Németországban) által kidolgozott előírásokra építve a platform a következő megoldásokat vonultatja fel:
– Blokklánc technológia
– Változtathatatlan audit naplók és eCl@ss szabványok
– Gépek által olvasható szerződések és integrált decentralizált identitási rendszer

Ezek a szolgáltatások együttesen megkönnyítik a biztonságos kommunikációt és fizetést a teljes ipari környezet számára, bizonyítják minden résztvevő hitelességét, ezzel pedig lehetővé teszik az automatikus decentralizált tranzakciókat közöttük. Magyarra fordítva az IOTA és partnerei egy olyan nyílt forráskódú platformot fejlesztenek, mely segítségével akár más iparágakban aktív cégek biztonságosan azonosított gépei tudnak automatikusan kommunikálni egymással az interneten, okosszerződéseken keresztül egymástól digitális vagy fizikai termékeket rendelni. Ezen tranzakciók megmásíthatatlan naplóit a hálózat szabványos és szabályos, visszakereshető módon tárolja.

Az IOTA kezdetektől fogva az IoT (dolgok internete) forradalom úttörőjeként pozícionálja magát, a mostani fejlesztéssel egy lépéssel közelebb kerültek a víziójukhoz.

IOTA: vége a bétának, megjelent a Trinity 1.0-ás verziója

Az IOTA árfolyama június vége óta az altcoinok döntő többségéhez hasonlóan mélyrepülésben volt. Az utóbbi egy hétben az altok az ETH vezetésével magukhoz tértek, az IOTA közel 40%-os emelkedésig jutott, ám még így is 95%-os mínuszban van a mindenkori csúcsról:

IOTA/USD árfolyam alakulása a Binance tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

Az Industry Marketplace bejelentésre a befektetők nem reagáltak túl hevesen, a következő időszak alakulására is leginkább a piaci hangulat lesz hatással. Ha mennek az altok, az IOTA is fog, ellenkező esetben a 2019-es alj újbóli meglátogatása következhet 0,22$ környékén.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img