Stellar blokkláncot használó szolgáltatást tesz elérhetővé a Western Union

spot_img

Sajtóközleményben jelentette be a Western Union (WU), az évi 5,5 milliárd dolláros forgalmat generáló, nemzetközi utalásokra szakosodott pénzügyi szolgáltató, hogy együttműködésbe kezd a Thunes céggel, mely főleg a fejlődő országokra fókuszál, a világ 70 országába teszik lehetővé az olcsó és hatékony pénzküldést. A Thunes tavaly júliusban kezdte tesztelni a Stellar blokkláncot, melytől hálózati partnereinek hatékonyabb összekötését várta akkor.

A WU (még) nem kezd el Stellart használni, valójában annyiról van szó, hogy a WU online felületén és üzleteiben elérhetővé teszi a közvetlenül mobil tárcákba történő utalás lehetőségét, méghozzá a Thunes szolgáltatásán keresztül. A Thunes díjaira valószínűleg a sajátjukat is rárakják, tehát jóval drágább lesz a művelet, mintha két Stellar tárca küldene egymás között.

A WU számára a Thunes digitális tárca megoldása érdekes, a többit ő maga is tudja

Volt már korábban kriptós próbálkozása a WU-nak, akkor elméletileg a saját vonakodásuk miatt zárult kudarccal a teszt:

A Western Union szerint a Ripple fabatkát sem ér

A Stellar az utóbbi időben gyakran szerepelt a hírekben, hiszen új logót lepleztek le, listázta az XLM-et a Coinbase, és elindult az IBM World Wire szolgáltatása. Korábban ezt írtuk erről: “76 országban, 47 valuta támogatásával kezdte meg működését a World Wire, amiben a vállalat [az IBM] egy globális ökoszisztémához való csatlakozás lehetőségét kínálja ügyfeleinek. A Stellar blokkláncán alapú szolgáltatás lehetővé teszi az egymással kompatibilis és átváltható digitális eszközök, például fiat pénzt helyettesítő tokenek vagy más pénzügyi termékek kibocsátását és használatát.”

Az XRP-hez hasonlóan a Stellar nemzetközi utalásokban való használata esetén is előkerül a kérdés, hogy a közel valós idejű elszámolási egységként történő használata van-e bármilyen hatással az árfolyamra, az újabb és újabb partnerkapcsolatok és XLM használók okoznak-e vásárlói nyomást?

Stellar a Binance tőzsdén érhető el. Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img