Sikeres aukció Ausztráliában: 457 bitcoinért kelt el a modern villa

spot_img

Vasárnap zajlott a LJ Hooker ingatlanos cég és a Trigon Trading ausztrál kriptópénz bróker által szervezett ingatlan aukció Ausztrália Új-Dél-Wales államában. Az eseményt az tette különlegessé, hogy ez volt a világon az első élő aukció, mely kriptopénzes licittel zajlott.

Az aukción a helyszínen és online több tucatnyian vettek részt, a hírek szerint a potenciális vásárlók Ausztrália mellett az USA-ból, Dubajból és néhány távol-keleti országból képviseltették magukat. A licit BTC-ben és BNB-ben zajlott, a kezdeti 1, majd 2 BTC-s ajánlatok után megszaladt a résztvevők zsebe, végül 457 darab BTC-n (dollárban 2,4 millió körül) ütötték le az óceánpart közelében elhelyezkedő, látványos formavilágú házat.

Hősünk lent, középen, hosszúkásan

Az aukción tehát a Binance tőzsde saját BNB-jével is részt lehetett venni, nem is csoda, hogy az alapító Changpeng Zhao menet közben számolt be és közölt képeket a rendezvényről. Az egyik képen még az is látszik, hogy egy ideig egy 40.000 BNB-s licit állt nyerésre:

Az esemény jelentőségét sokan a “10.000 bitcoin két pizzáért” mérföldkőhöz hasonlítják. A 457 bitcoin a valaha rendelkezésre álló készlet 0.002176%-a. Arról sajnos nem találtam hírt, hogy a ház korábbi tulajdonosa megtartja-e bitcoinjait. Bárhogy is dönt, az aukcióval kapcsolatos érdeklődés miatt sikeres értékesítésen van túl, a potenciális óriási hozam pedig már hab a tortán.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img