Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) engedélyezné az ETH határidős ügyleteket

spot_img

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) egyik vezető tisztségviselője nyilatkozta a Coindesknek, hogy a felügyelet engedélyezné Ethereum határidős termék indulását, ha az megfelelne a Felügyelet feltételeinek.

2017 végén, a vásárolói hisztéria csúcsán indultak a CBOE és a CME Group szolgáltatóknál a bitcoin határidős ügyletek, amelyek lehetővé tették, hogy a BTC jövőbeli árfolyamára fogadjanak a befektetők. Sok kritika is érte emiatt a “Wall Streetet” hiszen így lehetőség nyílt arra, hogy a csúcs közelében nagy mennyiségeket a piacra zúdítva sokszoros profitot érjenek el a legnagyobb halak.

A befektetési társaságok és fedezeti alapok szempontjából azért fontosak a derivatívák, mert így úgy tudnak egy-egy kriptopénzbe fektetni (vagy az esésére fogadni), hogy nem sértik a belső szabályzatukat, melyek például a tárolás körülményessége miatt tilthatja számukra a kriptopénzek “fizikai” tartását. A CFTC azért sem elutasító a kriptopénz alapú határidős ügyletekkel szemben, mert így legalább némi kontrolljuk van a piac felett. Az engedély egyúttal az Ethereum legitimizációját is jelentheti az eddig vonakodó befektetők körében, hiszen korábban pont az amerikai szabályozók nem tudták eldönteni, hogy az Ethereum értékpapírnak számít-e vagy sem.

A CFTC csak konkrét beadványokat bírál el, és utasít el vagy engedélyez, nem ad általános útmutatást.

Tom Lee: Ethereum futures? Csak azt ne!

Az Ethereum árfolyama tegnap és ma (valószínűleg) pont a CFTC hír hatására szaladt meg, és újra megérkezett a kétszaz napos mozgóátlag és a 180$-os szint okozta ellenálláshoz. Kezd viszont beszorulni az emelkedő trendvonal és a mozgóátlagok közé, ezért előbb-utóbb kitörésre vagy letörésre számíthatunk.

ETHUSD napi grafikon a Coinbase adatai alapján. Forrás: Tradingview rajzoló

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

Ha képbe kerülnél a bitcoin és kriptopénz alapú derivatívákkal (befektetési termékekkel) kapcsolatban, olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában:

Bevezetés a kriptopénz alapú derivatívák világába: swapok, opciók, határidős ügyletek

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img