BitMEX CEO: Öveket becsatolni, itt a bika piac

spot_img

A tőkeáttétes kriptopénz kereskedésre lehetőséget nyújtó, nagy népszerűségnek örvendő BitMEX vezérigazgatója Twitteren tárta a világ elé véleményét a bika piac indulásával, és az erre utaló jelekkel kapcsolatban.

Arthur Hayes szerint “itt a bika piac. Egy pillanatnyi beesés 7000 alá, néhány nappal később pedig újra 8k felett járunk, és a júniusi és szeptemberi határidős szerződések árfolyama magasabb a spot (pillanatnyi) árfolyamnál.”

Valóban, sokunk meglepetésére a 8000 fölé száguldás után érkező zuhanás nagyon rövid ideig, mindössze három napig tartott, mely után újabb rohammal visszaérkezett a BTC árfolyam 8000$ környékére, ezzel párhuzamosan pedig az altok nagy része is hasonló mértékú százalékos emelkedést produkált. Az is további optimizmusra ad okot, hogy a múlt héten a piaci forgalom elérte a tavaly novemberében látott zuhanáskor, illetve a 2017-2018 fordulóján látott rekord értékeket:

BTCUSD heti grafikon a Coinbase adatai alapján. A forgalom kiemelkedően magas az utóbbi másfél évet tekintve. Forrás: Tradingview rajzoló

A 2017-es vásárlói piac során öt alkalommal történt 30-40%-os korrekció egy-egy komolyabb felfutás után. A mostani emelkedés során – a heti grafikonon jól látható – nem történt komolyabb visszahúzódás február eleje óta, így előbb-utóbb egészséges lenne egy hasonló mértékű korrekció-erőgyűjtés a rakéták újabb begyújtása előtt.

2017-hez képest komoly különbség azonban, hogy idén sokkal fejlettebb infrastruktúra (letétkezelés, befektetési alapok, határidős ügyletek és előbb-utóbb ETF) áll rendelkezésre az intézmények fogadására. Hayes szerint az is jól mutatja a piac állapotát és a vásárlók magabiztosságát, hogy az ellentmondásos Bitfinex tőzsde tokenkibocsátását pillanatok alatt elkapkodták az egymillió dollárnál többet berakó befektetők.

Bitmex: a Bitcoin alapú kötvények kibocsátása és az S&P500 kereskedés bevezetése lehet a következő lépés

A BitMEX felületéről és kezelésről készült videónkat itt tekintheted meg. A tőkeáttét veszélyes, csak akkor vágj bele, ha tudod mit csinálsz!

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img