Bitcoin fizetési lehetőséget vezetett be az egyik legnagyobb európai ételfutár cég

spot_img

Miközben a gazdaság legtöbb területét súlyosan érintette a koronavírus-járvány kitörése, a házhozszállítással foglalkozó cégek az aranykorukat élik, a kibontakozóban lévő második hullám pedig tovább erősítheti helyzetüket.

Mindez különösen igaz az ételszállítás területére. Az egészségügyi korlátozások és távolságtartással kapcsolatos szabályok miatt, az éttermek forgalma és készpénzhasználata is jelentősen visszaesett, az iparág számára így az elektronikus fizetési lehetőségek és a futárszolgálatok jelentik az esélyt az életben maradásra.

Miközben a házhozszállítással foglalkozó vállalkozások igyekeznek kihasználni a talán soha vissza nem térő lehetőséget, az előrelátóbb cégek a rájuk irányuló figyelmmel élve olyan szolgáltatások bevezetésével is megpróbálkoznak, amelyekkel kiemelkedhetnek vetélytársaik közül és talán a jövőben is megtarthatják a most szerzett új ügyfeleiket. Többek között ez motiválta a Just Eat francia leányvállalatát is, hogy lehetővé tegye a Bitcoinnal történő fizetés lehetőségét.

A Just Eat egy 13 országban működő, ételrendeléssel foglalkozó vállalkozás, aminek francia szárnya 15 000 étterem számára biztosít házhozszállítási lehetőséget. A cég többségi tulajdonát nemrégiben vásárolta fel az ugyancsak ezen a területen mozgó és az Egyesült Királyság 100 legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalata közé tartozó Takeaway.com.

A Just Eat francia leányvállalata a Bitpay rendszerét integrálta az online megrendelési felületére, ami a beérkező BTC-s rendelések összegét aktuális árfolyamon euróra váltja át, tehát sem az éttermek, sem a Just Eat nem foglalkozik közvetlenül a bitcoinok tárolásával, de lehetőséget teremt a tulajdonosoknak azok elköltésére.

“Meghatározó piaci szereplőként szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több ember megismerkedhessen a kriptopénzek használatával.” – nyilatkozta a Just Eat képviselője egy francia gazdasági lapnak. Tekintettel a Just Eat ismertségére és lefedettségére, a cég döntése egy újabb fontos mérföldkő lehet a szélesebb körű elterjedés felé vezető úton. Tavaly óta Franciaországban egyébként már egészen hétköznapi helyeken, például dohányboltokban is lehetőség van kriptovaluták vásárlására

Bevezetik a bitcoin vásárlást a francia dohányboltokban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img