Ethereum 2.0: továbbra is tarthatónak tűnik a novemberi indulás

Megosztom

A részünkről továbbra is tarthatónak tűnik az Ethereum 2.0 novemberi indulása –  közölte hétvégi blog posztjában a Prysmatic Labs. A fejlesztői csoport a legnagyobb teszthálózat, a Medalla üzemeltetője, ami ugyan nemrégiben összeomlott, a malőr azonban mégsem hátráltatta az előkészületeket.

A hátralévő időszak talán legfontosabb feladata egy újabb és átfogó biztonsági ellenőrzés végrehajtása lesz. Korábban a Quantstamp csapata vizsgálta át a forráskódot, akik után most egy másik elemző műhely, a Trail of Bits fogja górcső alá venni a teszthálózatot.

“A két egymástól független audit kritikus fontosságú, hogy garantálni tudjuk a stakerek letéteinek biztonságát.”

Emellett még számos, főleg a fokozott biztonságot célzó módosítást szeretnének elvégezni, például a már említett augusztusi összeomlásból is tanulva javítani a slashing funkció működésén (slashing: a blokklánc a rendellenesen működő node-okat ellenségesnek minősítheti és Ethereum levonásával büntetheti őket). A cél, hogy októberre minden tervezett változtatással elkészüljenek és a novemberi indulást megelőző hetekben már csak a végső ellenőrzések és a felhasználói felület javítása maradjon hátra.

Az Ethereum 2.0 novemberi indulása a hétköznapi felhasználók számára csak egy komolyabb változást, a staking bevezetését fogja jelenteni. A gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat jelentő fejlesztések az átállás későbbi szakaszaiban fognak megérkezni.

A többször is elhalasztott indulás kiélezte a DeFi hitelező oldalak felemelkedése miatt túlterheltté váló Ethereum hálózat felhasználóiért folytatott küzdelmet, akikért az elmúlt hetekben két nagyobb kripto tőzsde is bejelentkezett. Az FTX a világ egyik legnagyobb kereskedő cégével karöltve csábítaná magához a decentralizált tőzsdék rajongóit, míg a Binance egy százmilliós tőkeinjekcióval hozná lendületbe a saját okos szerződés platformját.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel