Már vissza is előzte az Uniswap a SushiSwap-ot

spot_img

Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, az egyik legsikeresebb, sőt, sokáig a trónon ülő DeFi projekt, az Uniswap az elmúlt hónapok során komoly kihívót kapott, a self-governance modelljével újító SushiSwap személyében. Persze a dolog hátterében egy komoly lufi állt, az augusztus végi alig kétszáz millió dollárról közel két milliárdig emelkedett a projektben álló tőke mennyisége.

Majd jött az összeomlás, legalábbis a korrekció, amit csak tetézett az, hogy a “Chef Nomi” néven ismert rejtélyes alapító bő 14 millió dollárért eladta összes tokenjét a csúcson, amit azóta visszautalt a közösségnek, egy bocsánatkéréssel egyetemben. Meglett a hatása az eseményeknek, mostanra a nagy előd visszafoglalta méltó helyét.

CZ már augusztus végén figyelmeztetett a DeFi lufira

Az indikátor, amit ezen a területen szem előtt kell tartatunk, az az úgynevezett TVL (Total Value Locked), vagyis a teljes zárolt tőkemennyiség, azt mutatja meg, hogy mennyi tőke áll a rendszerben. A SushiSwap esetében ez az érték múlt szombaton még 1,46 milliárd dollárnál járt, mostanra pedig 885 millióra esett.

Bocsánatot kért és visszaadja a pénzt a SushiSwap feje

Mindezzel párhuzamosan természetesen a SushiToken értéke is megsínylette a történteket, ugyanebben az időszakban 2,45 dollárról 2,23-ra korrigált. Az eddigi ATH (All Time High) 10 dollár, nem mellesleg ez volt az az ár, amin Chef Nomi eladott. A nagy előd, az Uniswap TVL-je pedig 900 millió dollár fölé emelkedett, egészen 955 millióig.

Érdekes technikai részlet, hogy a blokkjutalom, vagyis a likviditást biztosító felhasználóknak (Liquidity Providers – LP) járó token mennyiség 1000-ről 100-ra módosult, azt követően, hogy sikeresen zárult a múlt héten mintegy 800 millió dollárnyi tőke migrálása az Uniswap rendszeréből.

A blokkjutalom nem mellesleg azért lett úgy kialakítva, ahogy, hogy meggyőzze az Uniswap likviditását biztosító felhasználókat, hogy áttérjenek a Sushi rendszerébe, ez eddig úgy tűnik, hogy sikeresen megy, a visszaesés ellenére is.

Eladott a Sushiswap feje, bedőlt a coin

Durran a lufi? 50%-ot veszítettek a DeFi tokenek a héten

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img