350%-ot mentünk a patkányméreg (a négyzeten) óta

spot_img

Hiába, ha egy terület jól megy, akkor lesz versengés is, ha van versengés, akkor lesznek erős megjegyzések is. Az omahai orákulumként ismert Warren Buffett először patkányméregnek, majd patkányméreg a négyzetennek titulálta a bitcoint, majd Max Kaiser, ismert elemző azt mondta, hogy a bitcoin patkányméreg Buffettnek. Ki tudja ki a patkány, és mi a méreg, az mindenesetre biztos, hogy közel 350%-ot ment a kriptopénz a nagy szavak óta.

Azért is érdekes visszatekintetünk, mert a héten történt, hogy a BTC piaci kapitalizációja meglezőte Buffett befektetési alapját, a Berkshire Hathawayt. Három év kellett ehhez, legalábbis ennyi ideje tette a guru fenti kijelentését, azt nem tudjuk, hogy azóta megváltozott-e a véleménye. Az biztos, hogy azóta sok minden változott, az akkor még éppen csak startra kész kriptopénz piac mostantra intenzív növekedésbe kezdett, teljes értéke meg is haladta az ezer milliárd dollárt.

Warren Buffett: A Bitcoin patkányméreg. A négyzeten.

2018 tavszán érkezett a “négyzeten” kiegészítés, akkor, amikor a 17-es bull run után erőteljesen visszahúzódott a piac. A bitcoin 20 000 dollár közeléből ereszkedett, akkor éppen 10 000-nél járt. Számos bitcoin és általában kriptopénz kritikus ki is használta a lehetőséget, hogy belerúgjön párat a piacba, ekkor érezte fontosnak Buffett is, hogy egy interjúban bővítse korábbi állítását.

A Berkshire két részvénnyel operál, (BRK A és BRK B), egyikük 295 000 dollárnál járt a megjegyzés idején, a másik pedig éppenhogy 200 alatt. Azóta átlagosan 18%-ot emelkedtek, ehhez képest a bitcoin azzal, hogy már 42 000 USD közelében is járt majdhogynem 350%-ot. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a bitcoin, mint befektetés soha, semmilyen veszteséget nem fog okozni befektetőinek, hiszen akár holnap elindulhat a korrekció.

Buffett banki részvényeket adott el, a régóta ócsárolt aranyba fektetett

De az is biztos, hogy összehasonlíthatatlanul jobban jártak azok, akik a kriptopénzt választották, és nem az olyan klasszikus lehetőségeket, mint például Buffett kínálata. Visszatérve az üzengetése, az Russia Today népszerű elemzője, az Amerika szerte ismert Max Kaiser a Crypto Potatonak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy Buffett a patkány, a bitcoin pedig a méreg. Utalván ezzel nyilván arra, hogy a kriptopénz egyfajta “ellenszer” lehet a klasszikus pénzvilág visszasságaira.

Max Keiser: Buffett-nek igaza van, a bitcoin patkányméreg, ő pedig a patkány

Nem szép sem patkánynak, se méregnek nevezni senki és semmit sem, ezek az urak mégis ezt az utat választották. Az mindenesetre biztos, hogy a hagyományos pénzvilág jeles képviselői, akik sűrűn ekézték a bitcoint az elmúlt évek során tartoznak majd egy bocsánatkéréssel, ha tív év múlva is velünk lesz az eszköz. Velünk lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img