350%-ot mentünk a patkányméreg (a négyzeten) óta

Megosztom

Hiába, ha egy terület jól megy, akkor lesz versengés is, ha van versengés, akkor lesznek erős megjegyzések is. Az omahai orákulumként ismert Warren Buffett először patkányméregnek, majd patkányméreg a négyzetennek titulálta a bitcoint, majd Max Kaiser, ismert elemző azt mondta, hogy a bitcoin patkányméreg Buffettnek. Ki tudja ki a patkány, és mi a méreg, az mindenesetre biztos, hogy közel 350%-ot ment a kriptopénz a nagy szavak óta.

Azért is érdekes visszatekintetünk, mert a héten történt, hogy a BTC piaci kapitalizációja meglezőte Buffett befektetési alapját, a Berkshire Hathawayt. Három év kellett ehhez, legalábbis ennyi ideje tette a guru fenti kijelentését, azt nem tudjuk, hogy azóta megváltozott-e a véleménye. Az biztos, hogy azóta sok minden változott, az akkor még éppen csak startra kész kriptopénz piac mostantra intenzív növekedésbe kezdett, teljes értéke meg is haladta az ezer milliárd dollárt.

Warren Buffett: A Bitcoin patkányméreg. A négyzeten.

2018 tavszán érkezett a “négyzeten” kiegészítés, akkor, amikor a 17-es bull run után erőteljesen visszahúzódott a piac. A bitcoin 20 000 dollár közeléből ereszkedett, akkor éppen 10 000-nél járt. Számos bitcoin és általában kriptopénz kritikus ki is használta a lehetőséget, hogy belerúgjön párat a piacba, ekkor érezte fontosnak Buffett is, hogy egy interjúban bővítse korábbi állítását.

A Berkshire két részvénnyel operál, (BRK A és BRK B), egyikük 295 000 dollárnál járt a megjegyzés idején, a másik pedig éppenhogy 200 alatt. Azóta átlagosan 18%-ot emelkedtek, ehhez képest a bitcoin azzal, hogy már 42 000 USD közelében is járt majdhogynem 350%-ot. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a bitcoin, mint befektetés soha, semmilyen veszteséget nem fog okozni befektetőinek, hiszen akár holnap elindulhat a korrekció.

Buffett banki részvényeket adott el, a régóta ócsárolt aranyba fektetett

De az is biztos, hogy összehasonlíthatatlanul jobban jártak azok, akik a kriptopénzt választották, és nem az olyan klasszikus lehetőségeket, mint például Buffett kínálata. Visszatérve az üzengetése, az Russia Today népszerű elemzője, az Amerika szerte ismert Max Kaiser a Crypto Potatonak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy Buffett a patkány, a bitcoin pedig a méreg. Utalván ezzel nyilván arra, hogy a kriptopénz egyfajta “ellenszer” lehet a klasszikus pénzvilág visszasságaira.

Max Keiser: Buffett-nek igaza van, a bitcoin patkányméreg, ő pedig a patkány

Nem szép sem patkánynak, se méregnek nevezni senki és semmit sem, ezek az urak mégis ezt az utat választották. Az mindenesetre biztos, hogy a hagyományos pénzvilág jeles képviselői, akik sűrűn ekézték a bitcoint az elmúlt évek során tartoznak majd egy bocsánatkéréssel, ha tív év múlva is velünk lesz az eszköz. Velünk lesz.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel