Saját keresőt tervez a Brave

spot_img

Évek óta jelentkezünk bátor hírekkel, vagyis a Brave böngésző háza tájáról származó fejleményekkel. Nem véletlenül, hiszen egy valóban innovatív, sőt, kifejezetten élen járó szolgáltatásról van szó. A személyes adatok védelmét előtérbe helyező böngésző ráadásul az egyik első valóban életképes kripto-ökoszisztéma, ami megjelent a piacon, szép példája annak, hogy egy kriptopénznek kézzelfogható céljai is lehetnek. Most saját keresőt is fejlesztenek.

Nem teljesen saját a fejlesztés, egy felvásárláson keresztül jutottak hozzá az alaphoz, a Tailcat néven ismert, nyílt forráskódú keresőt vették meg. A tegnap megjelent sajtóközleményükből kiderül, hogy nemes egyszerűséggel Brave Search néven megy fut majd a szolgáltatás, ami ráadásul teljesen független lesz.

Változások a Brave referral programjában

A legtöbb kereső a piacon ugyanis a Google-től, vagy valamelyik másik, meghatározó kereső szolgáltatástól kapja találatokat, amiket aztán tálal a felhasználónak, ezzel szemben a Brave Search saját szakállára végzi majd magát a keresést is.

Apró szépgséghibája a dolognak, hogy a perszonalizáció érdekében a Talicat bizony használ személyes adatokat, az egyelőre nem derült ki, hogy a Brave folytatja-e ezt a szokását az alap rendszernek. Azonban a személyes adatok védelmét most is hangsúlyozza a Brave, mondván, hogy ez továbbra is mindennél fontosabb és szentebb számukra.

Nagy hangsúly kerül továbbá a függetlenségre is, úgy tűnik ebben a projektben is szöges ellentétét kívánja kínálni annak, amit a meghatározó, mainstream szolgáltatások nyújtanak. Mindeközben a böngésző felhasználószáma már a havi 30 millió felé araszolgat, a hirdetési rendszerük is kifejezetten jól teljesít.

Úgy tűnik nincs megállás a fejlesztésekben, ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, még saját DEX aggreagátort is terveznek, különböző decentralizált kriptopénztőzsdék szolgáltatásait is megkaphatjuk együttes tálalásban:

DEX aggregátort és NFT tárcát tervez a Brave

Persze problémáktól sem mentes a Brave élet, tavaly nyáron például a refereal linkekkel történt visszaélések kapcsán kellett korlátozásokkal élniük:

Túl sokan csaltak a Brave reflinkekkel, öt országban leállítják az affiliate programot

A járvány, pontosabban a karantén persze nekik is jót tett, ahogy szinte minden IT projetnek:

Jó hatással van az otthonülés a Brave-re

Ami azonban igazán sikeressé teszi ezt a böngészőt, az a sok apró funkció, amivel jó nagyot vernek rá a versenytársaikra:

Ezzel az új feature-el a Brave megint a többi böngésző előtt jár

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img