Június végére halasztják a Theta Mainnet indulását

spot_img

A Theta fejlesztőcsapata már hónapok óta dolgozik a Theta Mainnet 3.0-n. A Theta edge hálózatának hatékony működése érdekében, úgy döntöttek, hogy további időt szánnak a kód alapos tesztelésére. Emiatt a Theta Mainnet 3.0 indulás dátumát 2021. április 21-ről 2021. június 30-ra tették át. Bár a késések és csúszások sosem szerencsések egy projekt életében, ennek ellenére a fejlesztők úgy  gondolják, hogy ezek a változtatások és fejlesztések a legmegfelelőbbek a sikeres mainnet induláshoz.

Elmondásuk szerint a fejlesztőcsapat mindig is konzervatívan állt az onchain frissítésekhez és büszkék arra, hogy a Theta blokklánc több mint 2 éves fennállása alatt, soha nem tapasztaltak láncleállást vagy más nagyobb központi problémát. A Mainnet 2.0 indulása szintén hasonló késleltetéssel 2020 tavaszán sikeres, technikai problémáktól mentesen zajlott, így a csapat biztos benne, hogy hosszú távon ez lesz a helyes döntés a Mainnet 3.0 kapcsán is.

A Mainnet 3.0 indulásának egyik fontos eleme lesz a Theta láncán létrehozott NFT piactér, amire külön erőforrásokat mozgósítottak a szélesebb körű elérhetőség kiépítésére, és ezeknek az alapelemeknek a beépítésére a közelgő mainnet magjába. Miközben a natív Theta blokklánc villámgyors és gyakorlatilag 0 tranzakciós díjú, kifejezetten a médiára épített proof-of-stake protokoll még fontosabbá válik, hiszen az NFT-k létrehozása, mozgatása és ezek tranzakciós költségei például az Ethereum láncán folyamatosan nőnek.

Manapság kivitelezhetetlenné válik a vevők és az eladók számára a kisebb értékű, 5-10 dolláros NFT-k vásárlása, ha mondjuk még erre rájön tranzakciós díjként 2 dollár. Hosszabb távon úgy gondolják, hogy a Theta tárhelyet és sávszélességet biztosító node-ok valódi decentralizált, univerzális tárhellyé válhatnak minden NFT számára, ami nem kapcsolódik egyetlen központi platformhoz sem. Ennek elérése érdekében a jövőben különböző láncok közt “edge-ket”, hidakat építenek a Theta, az Ethereum és más hálózatok között, hogy lehetővé tegyék az összes digitális eszköz zökkenőmentes átvitelét, tárolását és tulajdonjogát.

További információkért és a közelgő mainnet indulással kapcsolatban keressétek a Theta honlapját, médium, illetve twitter oldalát. Ha Theta és TFuel tokent szeretnél vásárolni a Binance-n megteheted.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img