Nyugdíjbefektetések részévé tenné a kriptót a szenátor

spot_img

Cynthia Lummis szenátor asszony olyasmit mondott a minap, ami most még talán kissé meghökkentő a világ számára, pár év mulva viszont minden bizonnyal teljesen természetes lesz. Azt javasolja, hogy a nyugdíj befektetések részévé válhassanak a kriptopénzek, jelenleg ugyanis nincs mód arra, hogy ezekbe az eszközökbe is tegyenek tőkét a nyugdíjalapok.

A szenátor a CNBC-nek adott interjújában beszélt mindenerről, hozzátéve azt is, hogy az inflációval szembeni védekezés egyik eszköze gyanánt is üdvözölné ezt a lépést. Mármint azt, hogy különböző kriptopeszközökbe is kerülhetnének a nyugdíjmegtakarítások. Persze fontos, és nagy kérdés, hogy az átlag amerikai polgár miként fogadná a hírt, miszerint egy-egy olyan bizonytalan eszközön múlna a nyugdíja, mint például a litecoin, de ez még a jövő zenéje.

Lézerszemek százezerig: új Bitcoin mém terjed a közösségi oldalakon

Az mindenesetre biztos, hogy nem ez az első alkalom, hogy Lummis kifejezetten támogatóan beszél a kriptopénzekről, talán ő lehet egyszer az egyik első bitcoin-evangelista a politikumból, persze csak Miami város polgármestere után.

Miami polgármestere már nem csak vizsgálja a bitcoin befektetést

A szenátor a diverzifikációra helyezi a hangsúlyt az infláció elkerülése mellett, meglátása szerint ennek is nagy jelentősége van minden befektetési portfólióban. Mindemellett az Alliant Retirement Consultung nyúgdíjalap első embere, Aaron Pottichen arról beszélt, hogy egyelőre meglehetősen valószerűtlen, hogy a kriptopénzek iránt érdeklődjön egy nyugdíjalap.

Minden idők legnagyobb ingatlan vétele kriptovalutában

Lummis nem mellesleg saját bevallása szerint 5 BTC-vel rendelkezik, először 2013-ban vásárolt, akkor 330 dollár körüli áron. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img