Ausztrál milliárdos perli a Metát

spot_img

Andrew “Twiggy” Forrest ausztrál nyersanyagbányászattal foglalkozó milliárdos bíróság elé viszi a Metát (korábban Facebook). Azt állítja, hogy a közösségi médiaóriás megsértette a helyi pénzmosási törvényeket, mivel nem akadályozta meg platformján a hamis kriptopénz-reklámokat.

A Nyugat-Ausztráliai Magisztrátusi Bíróságon benyújtott jogi eljárásban Forrest azt állítja, hogy a Meta „nem hozott létre olyan ellenőrzéseket vagy vállalati kultúrát, amely megakadályozza, hogy rendszereit bűncselekmények elkövetésére használják fel”.

Forrest kijelentése szerint, a közösségi médiaóriás “bűnügyi szempontból gondatlanul járt el”, mivel többször elmulasztotta eltávolítani azokat a bejegyzéseket, amelyek az ő képét használták fel kriptopénz csalások népszerűsítésére.

A Meta és a Google tavaly engedett az új helyi jogszabályoknak, amelyek arra kötelezték őket, hogy fizetniük kell a hírgyártóknak azért, hogy tartalmakat fogadjanak felületeiken.  Ennek kapcsán az említett két cég azzal fenyegetőzött még korábban, hogy elhagyja az ausztrál piacot.

Az első meghallgatásra március 28-án kerül sor. A milliárdos azt is elmondta, hogy tavaly polgári peres eljárást is indított a cég ellen Kaliforniában.

A Meta szereplése az idei évben nem indult valami jól. A tegnap esti órákban közzétett jelentés szerint a közösségi oldal növekedése elmaradt a várt eredményektől. A közzétételt követően a Meta részvényei alig fél óra alatt közel 25%-ot vesztettek az értékükből. Most pedig egy igen komoly peres eljárással kell szembenézniük.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast, the west australian/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img