A stabilcoin kibocsátók több amerikai kincstárjegyet tartanak mérlegükben, mint a Berkshire Hathaway összesen

spot_img

A Tether, a Circle és más stablecoin kibocsátók 2022 májusában 80 milliárd dollár értékű rövid lejáratú amerikai kincstárjegyet tartottak mérlegükben. Többet, mint amennyit a Warren Buffett féle Berkshire Hathaway birtokol, megelőzve több hagyományos pénzügyi szereplőt is.

A JPMorgan befektetési bank augusztus 16-án közzétett tanulmánya szerint a Tether, a Circle és a többi stabilcoin szolgáltató amerikai kincstárjegy állománya a teljes piac 2%-át teszi ki, nagyobb részesedést birtokolva, mint a Berkshire Hathaway.

A stabilcoin kibocsátók az adatok szerint az offshore pénzpiaci alapokat (MMF) és az elsődleges pénzpiaci alapokat is felülmúlták, ami a kincstárjegy befektetések arányát tekinti.

Az alacsony kockázatú eszköznek számító kincstárjegyek olyan adósságinstrumentumok, amelyeket a vállalatok általában készpénzegyenértékként használnak a vállalati mérlegükben. A Tether és a Circle – a világ legnagyobb eszközfedezetű stabilcoinjainak, az USDT és az USD Coin kibocsátói – még az év elején ígéretet tettek arra, hogy csökkentik a kereskedelmi papír kitettségüket. 

Júliusi adatok alapján a Circle már nem tart kereskedelmi papírokat egyenlegében. Tavaly júliusban a cég tartalékainak 9%-át még kereskedelmi papírok alkották. A legutóbbi adatok szerint 42,1 milliárd dollárt tart amerikai kincstárjegyekben.

Amint már arról korábban beszámoltunk, az USDC piaci kapitalizációja folyamatosan emelkedett, míg a Tether piaci dominanciája május óta csökken. Ez a tendencia az utóbbi hetekben lelassult. 

A Tetherbe, mint stabilcoinba vetett piaci bizalom fokozatosan erodálódott, az elmúlt hónapok eseményei pedig felgyorsították ezt a dinamikát” – közölte a JPMorgan. A bank szerint a változás egyik fő mozgatórugója az USD Coin tartalékeszközök “kiváló átláthatósága és eszközminősége” volt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/cointelegraph, jp morgan, financial times, pymnts.com, tether, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img