Ethereum: lezárult a tőzsdefelügyeleti vizsgálat, az ETH nem értékpapír

spot_img

A legnagyobb Ethereum fejlesztő, a Consensys Software ma hajnalban bejelentette, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) végrehajtási részlege értesítette a vállalatot, hogy lezárja az Ethereum 2.0-val kapcsolatos vizsgálatát.

“Az Ethereum túlélte a SEC-et. A levelük azt jelenti, hogy a SEC nem fog vádat emelni az ETH értékesítésének értékpapír-tranzakcióként való minősítése miatt.”

A Consensys közleménye szerint a cég június elején levelet küldött az amerikai szabályozónak, amiben arra kérte, hogy  erősítse meg, hogy az Ethereum ETF-ek indulásának jóváhagyása azt jelenti, hogy a továbbiakban nem fognak vizsgálódni az Ethereum 2.0 értékpapír minősítését illetően.

Bár a spot Ethereum ETF-ek végső jóváhagyásahoz még egy utolsó engedély kiadása szükséges, elfogadásuk azon a feltevésen alapul, hogy az ETH token árucikk és nem értékpapír kategóriába lesz besorolva. A Consensys a felügyelet válasza alapján úgy véli, hogy az ethereum végül árucikként kerülhet hagyományos tőzsdei forgalomba.

A SEC 2023 márciusában indított vizsgálatot a Consensys ellen, többek között az általuk fejlesztett Metamask tárca ethereum vásárlás és eladás funkciói miatt, ami korábbi állásfoglalásuk szerint sérthette az értékpapírokkal kapcsolatos törvényeket.

A Consensys a mai bejelentésében megerősítette, hogy tovább folytatják a jogi harcukat és azt is szeretnék elérni, hogy az ETH tokenek után, az azokra kamatokat fizető stakelési funkcióról is kimondják, hogy nem ütközik az értékpapírokat szabályozó törvényekbe. A stakinget az ezzel kapcsolatos bizonytalanságok miatt már több tőzsdéről és tárcából is kivezették, vagy bizonyos régiókban elérhetetlenné tették.

A kripto piac általános emelkedéssel reagált a Consensys hajnali bejelentésére.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img