Mégis bikapiac van? 23 milliárd dollárnyi BTC-t halmoztak fel a bálnák az elmúlt hónapban

spot_img

Az onchain adatok alapján a Bitcoin HODLer bálnák az elmúlt hónapban komoly mennyiségű BTC-t halmoztak fel a piaci visszaesés közepette.

Az onchain adatok szerint a Bitcoint hosszú távon tartó címek (ők az úgynevezett “HODLerek” – “Hold On for Dear Life”) közel 23 milliárd dollár értékű eszközt halmoztak fel az elmúlt hónapban.

Egy augusztus 7-i X posztban Ki Young Ju, a CryptoQuant alapítója és vezérigazgatója kijelentette: “Egészen biztos vagyok benne, hogy valami történik a színfalak mögött.”

A megjegyzés a 30 napos keresletváltozásban beállt kiugrásszerű növekedésére utalt HODLerek körében. A legutóbbi 30 napban körülbelül 22,8 milliárd dollár értékű, azaz 404,448 BTC került hosszútávon tartó címekre, és “ez egyértelműen felhalmozás” mondta Ki.

Ju azt jósolta, hogy egy éven belül bizonyos szervezetek, mint például TradFi intézmények, vállalatok, kormányok vagy mások “bejelentik, hogy 2024 harmadik negyedévében Bitcoint szereztek be.”

“És a kisbefektetők bánni fogják, hogy nem vettek, mert aggódtak a német kormány eladásai, a Mt. Gox, vagy bármi más makrogazdasági probléma miatt.”

Egy külön augusztus 7-i X posztban Ki Young további bullish tényezőket említett, mint például a Bitcoin bányász tevékenységet, a hashrate visszaállását, bálna akkumulációt, valamint a kiskereskedők hiányát a piacon.

“A bányászok kapitulációja szinte véget ért” mondta, s hozzátette, hogy a hálózat biztonságát garantáló hash-ráta közel van a történelmi csúcsokhoz. Azt is leírta, hogy az Egyesült Államokban a bányászati költségek körülbelül 43,000 dollár-os Bitcoin áron nullszaldósak, így a hashráta valószínűleg továbbra is stabil marad – hacsak az árak nem esnek ezen szint alá.

“A kisbefektetők többnyire hiányoznak, hasonlóan a 2020 közepéhez” mondta, hozzátéve, hogy “csökkent az öreg bálnák tevékenysége” akik március és június között eladtak, de “jelenleg már nincs jelentős eladási nyomás az idős bálnák részéről.”

“Ezen adatok alapján úgy vélem, hogy a bikapiac még mindig érvényben van. Ha a piac két héten belül nem áll helyre, újragondolom. Követem az okos pénzt, így ha tévedek, az azt jelenti, hogy az új bálnák vagy félrevezetettek, vagy alábecsülték a makrokörnyezetet.”

Július végén megfigyelte a HODLer címek áramlásait, mint például az ETF-eket, és megjegyezte, hogy – nyilvánvalóan – nem minden fennmaradó BTC van letéti pénztárcákban, de “a bálnák egyértelműen felhalmoznak, és ez példátlan szintű.”

A felhalmozás úgy tűnik, hogy fokozódott az augusztus 5-i piaci visszaesés óta, amely a BTC árát egészen 49,800 dollárra csökkentette.

Az eszköz azóta 14%-ot erősödött, és augusztus 6-án visszaszerezte az 57,000 dolláros szintet. Továbbá a Crypto Fear & Greed Index az extrém félelemtől a félelemig mozdult el, jelezve a hangulat enyhe javulását.

Hasonló mintát mutat a BTC, mint a 2016-os vad bikafutam kezdetén

Összességében tehát úgy tűnik, hogy bár a Bitcoin árfolyama komoly korrekciót élt át az elmúlt napokban – és a makrogazdasági, illetve geopolitikai feszültségek továbbra is komoly rizikót jelentenek -, a smart money továbbra is azzal számol, hogy az eszköz ára fel fog értékelődni a jövőben, ezért halmozza a legnagyobb kriptoeszközt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img