A VanEck szerint most van itt a legjobb időpont a Solana ETF indítására

spot_img

A VanEck befektetési óriás nemrégiben bejelentette, hogy Solana-alapú tőzsdén kereskedett alapot (ETF) kíván indítani.

Bár sok szakértő szkeptikus az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) engedélyezésével kapcsolatban, mivel a Solana natív tokenjét már legalább két perben is értékpapírnak minősítették, a VanEck digitális eszközök kutatási vezetője, Matt Sigel úgy véli, hogy most van itt az ideje próbálkozni.

A szabályozási környezet változása

„Úgy gondoljuk, hogy a szabályozási környezet változik” – jelentette ki Sigel egy interjúban. Kiemelte a közelmúltbeli kétpárti törvényhozási előrelépéseket, mint például a FIT21 piacstruktúra törvény elfogadását, valamint azt, hogy a SEC hirtelen megváltoztatta álláspontját és engedélyezte a spot Ether ETF-eket. Ez a változó környezet arra késztette a VanEcket, hogy elsőként álljanak sorba a SEC felülvizsgálatára a Solanával kapcsolatban, mivel a úgy vélik, hogy a legtöbb terméket az „aki először jön, először szolgálják ki” elv alapján hagyják jóvá.

A nagybefektetők továbbra is a Solanára fogadnak

A Solana ETF iránti kereslet

Sigel szerint a Solana-alapú ETF iránt jelentős kereslet várható, tekintettel a Bitcoin ETF-ek sikerére és a Solana közelmúltbeli növekedésére. Noha a Solana az elmúlt évben az egyik legszélesebb körben használt blokklánccá vált, és a fejlesztői aktivitás központjává nőtte ki magát, még mindig nem rendelkezik az intézményi érdeklődés ugyanolyan szintjével, mint a Bitcoin vagy az Ethereum.

Azonban Sigel szerint a Solana decentralizációja hasonló az Ethereuméhoz – ezzel jelen cikk írója személy szerint nem ért egyet -, és ha az egyik eszköz megkapja az ETF jóváhagyását, akkor a másiknak is meg kellene. „Nincs bizonyíték arra, hogy bármely hálózati résztvevő képes lenne irányítani a láncot” – mondta. Emellett kiemelte, hogy a SOL tokenek elosztása meglehetősen optimális, mivel egyetlen entitás sem rendelkezik a forgalomban lévő kínálat több mint 15%-ával.

Sigel szerint nemcsak a szabályozási kilátások optimista hangvétele ösztönözte a VanEcket arra, hogy megpróbálják elindítani az új kripto-alapú ETF-eket, hanem ez egy stratégiai lépés is. A VanEck biztos akart lenni abban, hogy az elsők között legyen, aki SOL ETF-et adhat ki, ha a SEC visszatér a beérkezett jelentkezések sorrendjében történő jóváhagyás normájához.

Ezenkívül Sigel rámutatott, hogy a Solana-alapú ETF indítása iránti érdeklődés növelheti a platform vonzerejét, különösen azok számára, akik szívesen építenek a Solana ökoszisztémájában. A Digital Future alapítója, Michelle Bond szerint valószínűleg nagyobb kereslet lenne egy SOL ETF iránt, mint azt sokan gondolják, tekintettel a Bitcoin ETF-ek népszerűségére.

„Továbbra is erős kereslet mutatkozik a digitális eszközök iránt, mint a kiegyensúlyozott befektetési portfólió része, és egy ETF egyszerűsítené az eszközkezelést” – nyilatkozta Bond.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

Bár a Solana alapú ETF elindításának ötlete nem mentes a kihívásoktól, a VanEck szakértői úgy vélik, hogy a jelenlegi szabályozási környezet és a Solana növekvő népszerűsége megfelelő időpontot jelenthet a próbálkozásra. A piac pozitív fogadtatása és a Solana iránti növekvő kereslet pedig további lendületet adhat az eszköznek a jövőben.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/The Block/
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img