Convergence: több magyar blokklánc startup is kiállított a spanyol konferencián

spot_img

A Blockchain Hungary elnöke, Kalocsai Kornél osztotta meg pár nappal ezelőtt azt a fényképet, ami a malagai Blockchain Convergence konferencián készült. A fotón négy magyar blokklánc startup, az e-Diploma, a Reporter Community, a Galaxis Network és az Inlock képviselői láthatóak.

Mivel nem mindegyikük neve volt ismerős, úgy gondoltam, hogy utánajárok a csapatoknak, de egyikükről, a kép bal oldalán látható e-Diplomáról sajnos semmilyen információt nem találtam.

A sorban következő, a magát a “fotóriporterek Uberjeként” definiáló Reporter Community, ahol hétköznapi emberek értékesíthetik a valamilyen fontos, vagy váratlan eseményről készített felvételeiket. Az alapító Szőke Tibor így foglalta össze a Reporter lényegét:

“A Reporter egy mobil alkalmazásra épülő piactér, ami civilek által készített fotók és videók megvásárlására ad lehetőséget. Bárki, aki mobiltelefonnal rendelkezik, feltöltheti rá az általa készített felvételeket, amihez csak néhány alapvető adatot (pl.: név, tag-ek, stb.) kell megadnia.

A Reporter önmaga egy zárt felület, amit elsősorban a média- és hírügynökségek számára fejlesztünk. Ezen a szerkesztők különböző szempontok alapján kereshetnek média anyagokat, például kulcsszavak, helyszínek, vagy időintervallumok alapján. A platform az IPTC NewsCodes standard alapján kategorizálja a tartalmakat, ami rendkívül hasznos az újságírók számára.

A Reporter kontrollálható és költséghatékony megoldást ígér a médiapartnerek számára, ahol egyedi és hiteles tartalmakhoz férhetnek hozzá. Használata sokkal kevesebbe kerül, mintha egy hírügynökség a saját fotóriporterét küldené az események helyszínére.”

A Reporter demója

A Malagában uyancsak kiállító Galaxis Network egy decentralizált portfólió menedzselő alkalmazás, amit nemrégiben a 12 leginnovatívabb magyar fintech projekt közé is beválasztottak.

A Galaxis okos szerződéseket használna fel arra, hogy kiiktassa a befektetések menetéből az emberi tényezőből vagy technikai hibákból eredő bizonytalanságokat. Honlapjukon túl sok részletet egyelőre még nem osztottak meg a megoldásukról, de az ott feltüntetett ütemterv szerint éppen mostanában készülhettek el termékük működő demójával és talán ennek kapcsán látogattak el a spanyol konferenciára is.

A Galaxis Network felülete

A végére pedig átadnánk a szót a kölcsönök kihelyezésére specializálódott platform, az InLock alapító Csabai Csaba számára, aki így foglalta össze a Convergence és egy másik, máltai konferencia tapasztalatait:

“Nagyon röviden egy kis vélemény így a két konferencia kapcsán. A máltai egy totális dara volt, olyan mennyiségű projekt próbált érvényesülni az expo részen, hogy az már kezelhetetlen volt. Képtelenség volt úgy végig sétálni a boot-hok között, hogy ne próbáljanak eladni 5 IEO-t vagy valamilyen olyan szolgáltatást, amit igazán nem is értek, hogy kinek kellhet egyáltalán. Máltán sikerült megalapoznunk néhány igéretes partnershipet, illetve lefektetni egy új INLOCK B2B usecase alapjait, emellett nagyon sok egyéb projekt kezdeményezésnek is a közelébe kerültünk, amikről egyelőre több okból sem beszélnénk, de tartok tőle, hogy a jövő évi nagyobb bejelentéseink mögött igen sok a múlt héten elkezdett deal fog állni.

A Convergence ennél nagyságrendekkel vérszegényebb történet. Itt sokkal inkább a szabályzók és az EU-s döntéshozók gyűlnek össze, hogy olyan fontos kérdésekben vitázzanak, mint pl a “stable token”-ek helyezete (nyilván el kellett nevezni ezt is másképpen…), vagy pl az össze EU Blockchain infrastruktúra jövőbeli alkalmazásai. Itt az EXPO rész is sokkal szerényebb, viszont ennek ellensúlyozásaként sokkal komolyabb cégek és projektek is vannak itt. Törekszem rá, hogy a következő napokban tudjak velük is beszélgetni esetleges együttműködésekről.”

Az InLock nemrégiben a CoinMarketCap oldalára is felkerült.

Inlock ősz: mozgalmas év után újabb kihívások

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img