Blockchain.com: 6% éves kamat a bitcoinra, 12% a stabil coinokra

spot_img

A Blockchain.com a világ legnagyobb kripto pénztárca szolgáltatója, ahol már közel 50 millió számlát hoztak létre a felhasználók.

Az oldal nem csak a kriptovaluták tárolására kínál lehetőséget. A beépített tőzsdéjükön végezhető kereskedés mellett tavasz óta például már kamatot is szerezhetnek a megtakarításaikért azok, akik itt helyezik letétbe a coinjaikat. A pénzt a Blockchain az intézményes ügyfelei számára közvetíti ki és amint a platform igazgatója elmondta, korábban még soha nem látott igényt tapasztalnak a kriptós hitelek iránt.

A Blockchain havonta több, mint 500 millió dollár értékű kölcsönt nyújt ezeknek a cégeknek, akik a pénzt többnyire más kriptós szolgáltatókon, például a népszerűbb DeFi alkalmazásokon forgatják meg.

A jelenség egyébként nem kripto specifikus. Miként a DeFi is egy kockázatos befektetési formának tekinthető, a hagyományos piacokon is egyre többen hajlandóak kifejezetten nagy kockázatú kölcsönöket biztosítani a beígért magas kamatokért cserébe.

A hozamra éhes befektetők már a CCC besorolású kötvényeket is hajlandóak felvásárolni. A CCC olyan veszélyes befektetési kategóriának számít, hogy a világ egyes országaiban a bankokat törvényileg tiltják attól, hogy ebbe fektessék az ügyfeleik pénzét.

A növekvő kereslet azonban azt is jelenti, hogy a Blockchain is többet tud kérni a szolgáltatásaiért, amiből a tárcaszolgáltatásuk felhasználóinak is magasabb juttatást tud visszaosztani. Az oldal hétfőn jelentette be, hogy több kriptopénz esetében is megnövelte az elérhető éves kamatok mértékét.

Amint a képen is látható, a BTC esetében már 6%, az ETH-nél 5%, a PAX és USDT stabil coinoknál pedig 12%-os éves hozamot kínálnak, a minimum 100 dollárt elérő letétek esetében.

A Blockchain.com mellett számos más szolgáltató kínál hozamot kriptovalutákra. A magyar fejlesztésű Inlock platform például jelenleg 8.2%-os hozamot ajánl az USDC stabil coinokra, de a Blockchain.com-hoz hasonlóan más kriptopénzeket (BTC, ETH, LTC, BAT,  BNB, Paxos Gold, ILK) is támogatnak. A csapat egy folyamatot megkönnyítő telefonos alkalmazást is bemutatott, ami éppen néhány nappal ezelőtt vált elérhetővé.

Már applikációból is elérhető az INLOCK szolgáltatása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img