Lesz-e a flippening harcnak győztese?

spot_img

Bár a bitcoin nagy népszerűségnek örvend, akár a bitcoin bálnáknál, akár bizonyos egyéb körökben, azért az elmondhatjuk, hogy nem mindenki szereti.

Itt nem csak arra kell gondolni, hogy van, aki egyáltalán nem érti (én is csak tanulom, tanulgatom) és ezért nem szereti és nem is arra, hogy bizonyos államok úgy érzik, hogy számukra inkább teher, mintsem áldás .

A flippening szó maga arra utal, hogy 2 kripto pénz „helyet cserél” a piaci kapitalizációját és a népszerűségét tekintve.

Leginkább az Ethereum kapcsán szokták fehozni a Bitcoinnal kapcsolatban, azaz vannak olyan befektetők, akik azt gondolják/jósolják, hogy valamikor, valamilyen piaci kapitalizációval helyet cserél az ETH és a BTC.

Újabban vannak hangok, akik a NEO-t is „hírbe hozzák” az ETH mintájára a flippeninggel, de ettől szerintem még nem kell tartani, hiszen a NEO az főleg Kínában hódit, míg, ha megnézzük a coinmarketcap token szekcióját, akkor láthatjuk az ERC 20 tokenek kapcsán a kettejük közt lévő különbséget is.

Egy ilyen flippeninghez az ethernek a jelenlegi 87 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával „át kellene ugornia”  a bitcoin jelenlegi 155 milliárd dolláros piaci kapitalizációját ahhoz, hogy az első számú kripto pénz lehessen.

Van aki szerint ez sohasem fog megtörténni, de vannak olyanok, akik ezt elképzelhetőnek tartják.

Nézzük meg most az ő legnépszerűbb érveiket 5 pontban:

 

  1. Az Ethereum sokkal gyorsabb tranzakciókat tesz lehetővé, mint bitcoin és az embereknek „csak a pénz” számít. Hiába tervezték tehát az Ethereumot az okos szerződések számára, ha gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé, mint a bitcoin, akkor ez lesz a nyerő faktor.

 

  1. Az Ethereum sokkal alacsonyabb tranzakciós díjjal rendelkezik, mint a bitcoin.

 

  1. Az Ethereum platform ténylegesen az okos szerződések „üzemeltetésére” lett kitalálva, ezért kettős célja van. Egyrészt ugye fizethetsz is vele (ether), másrészt viszont ahhoz, hogy jogosultságot szerezz egy bizonyos ICO kibocsátás kapcsán (tehát részesedésed legyen benne), ahhoz ugye ERC 20 tokeneket kell venned, amihez viszont etherben kell leraknod a „foglalót”. Ez megint egyfajta igényt gerjeszt az ether irányába.

 

  1. Az okos szerződések által szabályozott élethelyzetek (magyarul az okos szerződések várható jövőbeni elterjedtsége) megint csak efelé az oldal felé billenti a flippening nyelvét, legalábbis az ETH támogatói szerint.

 

  1. A hamarosan megérkező Casper az Ethereum kapcsán már Proof of Stake alapú lesz és lehetővé teszi, hogy legalább 1000 etherrel negyedévente körülbelül 8%-ot keres. Természetesen ott lesz még az ún. staking pool is a mining pool-ok mintájára, ami ha nem is ilyen jól, de hozni fog a konyhájára azoknak, akik az etherjüket rendelkezésre bocsátják majd.

 

Ezek a főbb érvek azok, amik alapján az Ethereum támogatói úgy gondolják, hogy valamikor biztosan be fog következni a flippening, hiszen – meglátásuk szerint  –ezek az érvek biztosan erősebbé teszi az ethert a bitcoinnál és az emberek szívesebben fogják tartani azt a bitcoin helyett.

 

Pláne úgy, hogy ezzel a tartással bónuszként még keresnek is vele, ahogy ez mondjuk a NEO-nál meg is valósult már.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img