Trump betiltotta a Petro-t

Megosztom

Mint ahogy arról nem egy korábbi cikkünkben beszámoltunk – illetve egy véleménycikkben ki is elemeztük -, Venezuela saját kriptovalutát indított útjára, bár, hogy valóban annak nevezhető-e egy teljesen centralizált token, arról megoszlanak a vélemények.

Az amerikai adminisztráció mindenesetre határozott állást foglalt a kérdésben: Donald Trump amerikai elnök hétfőn írta alá azt a rendeletet, ami minden amerikai állampolgárnak és minden amerikai cégnek illegálissá teszi a Petro vásárlását és birtoklását.

Ezt a lépést kivételesen ne értelmezzük a pénzvilág támadásának a kriptók ellen, mert ez egy egészen speciális eset. A Petro minden jel szerint valóban semmi más, mint egy pénzmosoda, amit leginkább arra használ a venezuelai “kormány” (mert ugye kettő is van, és arról is lehetne vitatkozni, melyik a legitim), hogy jelentős mennyiségű devizához jusson, kijátszva azokat az amerikai szankciókat, amiket éppen a korábbi puccs hatására vezettek be.

Korábbi anyagainkban a Petro-t a kevésbbé ajánlott kategóriába soroltuk befektetés tekintetében, és ez az álláspontunk csak erősödött most. Ugyanakkor ez nem minősül befektetési tanácsadásnak. 🙂

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel