Nem lehet regisztrálni a Bithumb-ra

spot_img

Az egyik legnagyobb dél-koreai tőzsde, a Bithumb szerdán felfüggesztette az accountok regisztrációjának lehetőségét. Ugyanakkor jelenleg a már meglévő számlák teljes mértékben használhatóak maradtak, szabad a befizetés, és a kifizetés is.

A Bithumb vezetősége azért döntött így, mert nem tudták megújítani a szerződésüket az NH Nonghyup Bankkal az előírt határidőn belül. Ugyanis az új koreai szabályozás szerint a kripto-tőzsdéknek kötelező partnerségre lépniük egy vagy több bankkal, és az accountjaik csak akkor használhatóak kereskedésre, hogyha egy valódi, KYC folyamaton keresztülment banki fiók is áll mögöttük. Egyszerűsítve: a névtelen kereskedés a koreai tőzsdéken nem lehetséges többé.

Mikor a Bithumb megpróbálta meghosszabbítani a szerződését az NHNB-vel, elutasításba ütköztek. Az NHNB indoklása szerint

…a Bithumb még mindig problémákba ütközik, hogyha az ügyfelek védelméről, vagy a pénzmosás akadályozásáról van szó.

Érdekes, hogy újfent a pénzmosás kerül kihangsúlyozásra, és mint látható, maguk az új törvények is erre fókuszálnak, maga a hack csupán ürügy. Erről korábban már írtunk:

A koreai kormány rövid pórázra veszi a tőzsdéket

Úgy tűnik egyébként, hogy az NHNB és a Bithumb két külön egyezségről beszélnek, ugyanis a Bithumb már így nyilatkozott:

Konszenzus van köztünk és a Nonghyup Bank között a szerződés megújításáról, és csupán néhány részletkérdésben kell a nézetkülönbségeinket elsimitanunk. Az accountok regisztrálását pedig hamarosan újra engedélyezzük.

Hát, kiváncsian várjuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img