Gond van a Gemini dollár kódjával

spot_img

Öt napja számoltunk be róla, hogy a Winklevoss fivérek kriptotőzsdéje, a Gemini új stablecoint dob piacra az USDT, a TUSD és számtalan kisebb brand mellé, természetesen szintén dollár alapon.

Újabb stablecoin a piacon: most a Winklevoss testvérektől

Erről az ERC-20-as tokenről készített elemzést Alex Lebed blokkláncfejlesztő, és amit a kódban talált, a legkevésbbé sem megnyugtató, továbbá szembe megy a mozgalom alapelveivel.

Winklevossék nem fáradtak egy teljesen új rendszer kidolgozásával, termékük egy egyszerű Ethereum hálózaton implementált token, aminek a tulajdonságai okosszerződésben vannak rögzítve. Különlegességét a Tetherrel szemben az adta, hogy egy biztosítótársasággal szerződést kötöttek, és ez vállalja, hogy a tulajdonosoknak bármilyen körülmények között megtéríti a gemini dollár névértékét.

Azonban Lebed publicisztikájában feltár egy sötét titkot: az okosszerződés úgy van kialakítva, hogy bármelyik számlát központilag befagyaszthatják, vagy a rajta lévő egyenleget kiutalhatatlanná tehetik.

A tanulmány szerzője nem csupán felfedezte, de reprodukálta is a szerződésben lévő csalást, és bizonyította a modelljével, hogy központilag blokkolhatóak a számlák.

Bármikor azt mondhatják, hogy tudod mit? Mostantól nincs kedvünk a tokenjeidet dollárra váltani. Azt gondoljátok, hogy ez lehetetlen, mert ez egy nagy társaság, reputációval? A történelem a példa, hiszen ’71-ben egy ország a világ legnagyobb gazdaságával megtette ugyanezt.

A publicisztika summája, hogy a Gemini Dollár nem tekinthető kriptopénznek, és Lebed mindenkit óvva int a használatától.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img