30 millió dolláros ingatlan tokenizáció Manhattanben

spot_img

Érdekes cikkre bukkantunk a Forbes jóvoltából egyenesen a New York-i ingatlanpiac bugyraiból. Egy East Village-beli épület fejlesztői az elhúzódásra hajlamos hagyományos értékesítés helyett a tokenkizálás mellett döntöttek. A kibocsátásban a Propellr tőkebevonási szakértelmére és a Fluidity AirSwap decentralizált kereskedési technológiájára támaszkodnak.

A szóban forgó épület a manhattani East Village 13. utcájának keleti részén található

Hiába New York a világ egyik legnyüzsgőbb ingatlanpiaca, az értékesítő számára megfelelő áron vevőt találni elhúzódó folyamat lehet, főleg ha 12 darab luxuslakásról van szó. A tokenizáció segítségével a banki finanszírozás okozta értékesítési nyomástól szeretnének megszabadulni, mely sokkal egészségesebb a projektben részt vállalók számára. (értsd: talán így nem lesz szükség arra, hogy ha esetleg nem mennek el a lakások, árat kelljen csökkenteni). “A tokenizáció az ingatlanfejlesztés és értékesítés megújulásának alapjait teszi le.”

A fent említett cégek a törvényes lebonyolítás mellett a kibocsátásért és a kereskedés elindításáért felelnek. Az oldalon többször beszámultunk már különböző ingatlan tokenizációs projektekről, de a tervezési szakasz óta egyikről sem hallottunk újabb híreket. A mostani esetben is nagyon büszkék a résztvevők arra, hogy ők lesznek az elsők a paradigmaváltás rögös útján, és utat mutathatnak a terület megújulása érdekében.

A tokenizáció elméletben lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő befektetők a tulajdonjogot képező tokeneket törvényes keretek között vásárolják meg. Egy-egy ingatlan így akár többszáz tulajdonos kezébe is kerülhet, okosszerződések által részesülhetnek a bérleti jövedelemből, ráadásul másodlagos piacon is kereskedhetővé tehetők a tokenek. Igazi jó recept egy minden eddiginél nagyobb ingatlanbuborék kialakulásához.

A napokban számoltunk be a StellarX decentralizált tőzsdéről, ahol például az ehhez hasonló ingatlan tokeneket is listázni tudják majd. A Coinbase fejlesztési tervei között is szerepel, hogy a kriptovilág “New York-i Értéktőzsdéje” lesznek, így előbb utóbb tőlük is fogunk hallani konkrét lépéseket befektetési termékek és fizikai dolgok tokenjeinek kereskedelmével kapcsolatban.

Elindult a StellarX decentralizált tőzsde

Korábban ingatlankezelő cégek részvényeibe fektethettek a piaci boom-ot kihasználni kívánó befektetők. A következő években lehetőség lesz ingatlanok töredékeinek birtoklására, melyeknek csak egy ismérve lesz az, hogy ki, milyen stratégiával és eredményességgel kezeli azokat, és milyen jövedelem várható a tokenek tartásával. Elképesztő lehetőségeket tartogat a tokenizáció, melynek fejlődése az egyik legfontosabb front a kriptopénzek forradalmában.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img