Elindult az Amazon blokklánc szolgáltatásának nyilvános üzeme

spot_img

Az Amazon Web Services tegnapi bejelentése szerint elindult az Amazon Managed Blockchain (AMB) nyilvános üzeme. A blockchain-as-a-service (BaaS), azaz “blokklánc mint szolgáltatás” terméket a vállalati ügyfelek fogják használni, hogy gyorsan és költséghatékonyan hozzák létre saját hálózatukat.

Korábban ezt írtuk, az Amazos AWS Managed Blockchain projektjlről: “néhány klikkeléssel létrehozható, skálázható blokklánc szolgáltatás, mely bárki számára elérhető lesz és képes lesz arra, hogy egyidőben alkalmazások ezreit és tranzakciók millióit bonyolítsa le.” A Managed Blockchain a Hyperledger Fabric vagy Ethereum keretrendszert használ, és azért fogják ezt vállalkozások tömegei használni, mert nem kell hardverrel és szoftver telepítéssel, tanúsítványokkal, engedélyekkel és hálózati beállításokkal foglalkozniuk.

Quantum Ledger: indul az Amazon blokklánca

Az Amazon tehát a jól bevált vállalati szolgáltatási oldalról közelít a blokklánc forradalomhoz, egyelőre csak olyan komolytalan cégek használják az AMB megoldását, mint az USA legnagyobb telkom szolgáltatója, az AT&T, a Nestlé és a szingapúri értéktőzsdét üzemeltető Singapore Exchange Limited. A BaaS (Blockchain-as-a-Service) a következő években biztosan nagyot fog menni, mostanra a legnagyobb technológiai világszereplők (Alibaba, Microsoft, SAP, Oracle) mind elindították hasonló szolgáltatásuk teszt vagy éles üzemét. Kérdés az, hogy ezek a belsős, zárt rendszerek mennyire állják ki az idő próbáját.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img