Facebook kriptós hirdetések: A teljes tiltás megszüntetése után további könnyítés jön

spot_img

A teljes tiltást tavaly június végén vonták vissza, a mostani döntés értelmében az akkor bevezetett körülményes engedélyezési folyamatot egyszerűsítik le a közel egy év alatt összegyűlt tapasztalatok és vásárlói visszajelzések alapján. Egy Facebook Business bejegyzésben jelentette be a Facebook, hogy a tavaly bevezetett előszűrési és jóváhagyási folyamatot veszik ki a kriptós híreket, oktatóanyagokat és eseményeket promótáló hirdetések közzétételének menetéből.

A lépéssel szinte teljes a kriptós hirdetések tilalmának megszüntetése, leszámítva persze az ICO-kat, melyek népszerűsítése továbbra is az irányelvekbe ütközik. Ezeket a hirdetéseket, illetve az ilyen tartalmú céloldalra mutató linkeket automatikusan szűri a Fb, és vizsgálat után elutasításra kerülnek. A kriptotőzsdék, bányász hardver és szoftver esetén szintén ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ezek csak “korlátozott” terméknek számítanak, és a vizsgálat után engedélyezhetik őket. Az összes hirdetésnek meg kell felelnie az alap hirdetési irányelveknek (kép, szöveg mennyisége, célzás és céloldal).

Bloomberg: Stablecoin lesz a Facebook (WhatsApp) kriptója

A szél valószínűleg onnan fúj, hogy a kriptopénzek egyre inkább a mainstream gazdaság részét képezik, mostanra a legnagyobb technológiai cégek, bankok és vagyonkezelők mind aktívak a területen. A Facebook még idén saját (stabil) kriptopénzt bocsát ki, melyet először a Whatsapp és a Messenger platformokon tudnak majd használni az érdeklődők.

Furcsán mutatna, ha miközben Zuckerbergék maguk is kriptopénzekkel foglalkoznak, tiltanának vagy legalább megnehezítenének minden ilyen jellegű hirdetést a felületeiken. A hírek, oktatóanyagok és események népszerűsítését maguk miatt is teszik könnyebbé, hiszen ezek segítségével a Fb felhasználók más pénzéből lesznek egyre befogadóbbak az ő pénzügyi termékükre is.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img