Kriptopénzes fizetés a Whole Foods, Starbucks, Barnes&Noble láncoknál

spot_img

A Forbes és a Fortune után immár minden fontosabb online technológiai és gazdasági platform lehozta, hogy egy Flexa nevű startup és a Winklevossék által fémjelzett Gemini együttműködéseként megszületett, sőt élesedett a katasztrófális Spedn néven futó alkalmazás, melynek segítségével 30 000 üzletben, köztük a legnagyobb kiskereskedelmi, barkács és divat láncok üzleteiben válik lehetségessé a kriptopénzes vásárlás.

A lista a teljesség igénye nélkül: Barnes & Noble, Bed Bath & Beyond, GameStop, Lowe’s, Nordstrom, Office Depot, Whole Foods Market. A sajtóközlemények nem tartalmazzák az infót, de a Forbes cikkben Winklevossék egy Startbucksba sétálnak be, és kérnek egy dupla narancs mokka frappucsinót, majd fizetnek a Spedn appal másodpercek alatt.

A fizetés jelenleg Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum és Gemini Dollar (GUSD) használatával lehetséges, a folyamat mindössze egy QR kód leolvasásból és egy megerősítésből áll. A szolgáltató persze dollárban kapja meg az eladott termék ellenértékét, a különbség a bankkártyás fizetéshez képest azonban jelentős, a 2-3%-os tranzakciós díj helyett a Gemini jóval kevesebbet számít fel, bár egyelőre egyik cikkből sem derült ki, hogy mennyit. Annyit azért merek tippelni, hogy nem ingyen csinálják.

A kriptopénzek volatilitásának kiküszöbölésére az appban elérhető stabilcoin lehet a mindennapi fizetőeszköz egy tartósan emelkedő piacon. A Fortune cikk szerint év végéig száz üzletben zajlik a bevezetés, közben pedig jöhet az újabb partnerek csatlakozása.

A Verge cikke azt is kifejti, hogy színfalak mögött a fizetés a Flexa saját tokenjével, a FlexaCoinnal történik, ezt köti le, majd váltja a Flexa automatikusan dollárra a szolgáltató számára, míg a hálózat vár az általunk fizetésre kiválasztott kriptopénz beérkezésére. FlexaCoin egy ERC20 token, az IDEX decentralizált tőzsdén érhető el, és érthető módon erős 24 órán van túl az árfolyama. A circulating supply-ról még nincs infó a Coinmarketcapen, de egy blogbejegyzésük szerint május 1-től 15,75 mrd token van forgalomban. A jelenlegi 0,0075 dolláros árfolyammal ez 118 millió USD körül van, tehát a 60. helyre kerülne a projekt a kapitalizációs listán.

Gemini: A forradalomnak szabályokra van szüksége

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img