Svájci frank stabil kriptopénzt fejleszt a SIX svájci tőzsde

spot_img

A Coindesk hírei alapján a zürichi SIX tőzsde saját, a svájci frank árfolyamához kapcsolt stabil kriptopénzt fejleszt, melynek célja a SIX Digital Exchange (SDX – “SIX Digitális Tőzsde”) felületén zajló tranzakciók bonyolítása lesz.

E-mailben az újságírói megkeresésre a következőt válaszolták a legendásan bőszavú svájciak: “Igen, jelenleg egy CHF stabil coinon dolgozunk.” A tájékoztatásból nem derült ki, hogy az ország legjelentősebb tőzsdéje által fejlesztett stablecoin a JP Morgan kriptopénzéhez hasonlóan csak belső használatra készül, vagy a számos nyilvános stabil kriptóhoz hasonlóan a kriptotőzsdék kínálatában is elérhető lesz-e.

A SIX svájci tőzsde úttörő szerepet tölt be a hagyományos szereplők kriptopiaci belépését tekintve. Az SDX digitális tőzsde az idei második félévben várható indulását követően megkezdi részvények és kötvények tokenizációját, melyet fizikai tárgyak, például műalkotások vagy veterán autók tokenizációja követhet. A tőzsde STO-k (értékekpapír token kibocsátás) lebonyolítása iránt is érdeklődik, sőt, egy februári Reuters cikkben a tőzsde igazgatója azt nyilatkozta, hogy a SIX maga is tokenkibocsátáson gondolkodik.

A SIX Digital Exchange tervezett indulásáról tavaly júliusban a következőket írtuk: “Zug kantont kriptobarát törvényei miatt ma már a csak a kripto Szilícium-völgyeként emlegetik, ez pedig sokat segített abban, hogy az ország felkerült a kriptovilág térképére, és hogy most már annak egyik legnívósabb pénzügyi intézménye is letette voksát a kriptopénzek mellett. A kereskedőházakban történő elterjedés várhatóan a bankokat is egyfajta nyomás alá fogja helyezni, hogy az ügyfelek igényeinek eleget téve tegyék lehetővé a kripto célú vásárlások engedélyezését.”

Az SDX eleinte párhuzamosan fog működni a svájci tőzsde meglévő rendszereivel, de egy évtizeden belül terveznek teljesen blokkláncra átállni, mert a mostani, akár több napos folyamat helyett egy-egy ügylet az új rendszerben a másodperc töredéke alatt lezajlik. A mi tippünk az, hogy ha beválik az SDX, ennél az egy évtizednél sokkal gyorsabban át fognak állni.

Pont tegnap számoltunk be Balage jóvoltából a stablecoinok kapitalizációjának robbanásról:

Soha nem volt még ennyi stabil coin a piacon, mint most

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img