A Localbitcoins elvesztette készpénz jellegét

spot_img

A néhány nappal ezelőtt felröppenő pletykák után tegnap a Localbitcoins hivatalosan is megerősítette, hogy a szabályozói nyomás miatt megszűnik a platformon a készpénzes tranzakciók bonyolításának lehetősége:

A közlemény szövege szerint tudják, hogy a világ egy részén nem lehetséges a készpénzen kívüli váltás, és hogy ez az egyetlen módja, hogy az emberek egyenlő módon férjenek hozzá a bitcoin kereskedéshez. Ennek ellenére, mint egy Finnországban bejegyzett Virtuális Valuta Szolgáltató, meg kell felelniük a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás ellenes törévnyeknek, ezért mind a készpénzes ügyletek elérhetőségét, mind a kiszolgált országokat felül kellett vizsgálniuk.

A június 1-től érzékelt készpénzes hirdetések megszűnése tehát nem egyes országok helyi sajátossága volt, hanem teljes egészében eltűntek a platformról. A földrajzi tiltás tekintetében két héttel ezelőtt Iránban már elérhetetlenné is vált a Localbitcoins, melyet a fentiek fényében követheti Szíria, Venezuela és a szokásos országok. Tehát pontosan azok, ahol a lakosságnak valóban, napi szinten van szüksége a kriptopénzekre, és az általuk nyújtott biztonságra. Pont az instabil politkai-gazdasági viszonyokkal rendelkező országokban bonyolított hónapról hónapra rekord forgalmat az anonim vásárlási lehetőséget nyújtó platform.

Az utolsó menedéket jelenleg az ATM-ek jelentik, ahol ugyan nem teljesen anonim módon (hiszen a cégek tudják a címeinket, a kamerák pedig felveszik az arcunkat), de legalább lehetséges készpénzes vásárlás és eladás. Még.

Napi 11 új kriptopénz ATM áll szolgálatba

Maradtak azért szép számmal készpénzzel használható P2P (felek közötti) cserét lehetővé tevő platformok, ezekről egy alapos reddit bejegyzést találtunk, melyet itt érsz el. Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img