A kínai központi bank digitális pénze indulásra kész

spot_img

Korábban mi is beszámoltunk már a központi bankok által indítandó, pontosabban kibocsátandó digitális pénzekről, ezek az úgynevezettt CBCD-k (Central Bank Digital Currency). A China Finance 40 Group találkozóján jelentette be Mu Changchun, a People’s Bank of China (PBOC) egyik vezetője, hogy a CBDC prototípusa elkészült, a PBOC digitális pénzekkel foglalkozó munkacsoportja pedig már “adoptálta” a blokklánc rendszerét.

Nem teljes egészében a blokkláncra hagyatkozik majd a rendszer, ugyanis így nem lenne képes arra a volumenre, amire a mindennapi kereskedelemben szükség van. Changchun elmondása szeirnt 2014 óta folyik a kutatás-fejlesztés, mostanra érkeztek el oda, hogy “késznek mondható” a rendszer.

MrCoin podcast: Kína és a kriptopénzek

A kritikusok szerint a kínai CBCD sok kihívásnak néz elébe, a nemzetközi utalásokat ugyan egyszerűsítheti, viszont az átfutási idő, és a világos szabályozás hiánya az egyes országok közötti tranzakciók esetében problémákat okozhat.

Kínai bíróság: A bitcoin virtuális vagyontárgy, törvényi védelem illeti

Nemrég arról írtunk, hogy a Bank of China bemutatkozó oldalán – sokak meglepetésére – komplex összefoglaló, kerek-egész oktatóanyag jelent meg a bitcoinról, a korábbi kedvezőtlen szabályozás után úgy tűnik, az ázsiai ország megengedőbb a kriptopénzekkel szemben.

Kínának nagy jelentősége van a globális kriptopénz-ipar fejlődésében, az elmúlt időszak fontos eseményeit összefoglaló cikkeink itt láthatóak:

Kínai állami hírügynökség: A Bitcoin menekülő eszköz

Aki bújt, aki nem: Kínában terjed az arcfelismeréssel történő fizetés

30 millió dollárnyi Tether-t vásárolnak a kínaiak Moszkvában naponta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img