50 millió ember telefonjára érkezik idén a Kakao kriptotárcája Dél-Koreában

spot_img

A Klip néven futó kriptopénz tárca a KakaoTalk üzenetküldő app egyik kiegészítő funkciója lesz. 50 millió felhasználójuk új app telepítése nélkül próbálhatják ki a Klip tárcát és a cég Klay kriptopénzét.

A Kakao idén június 27-én indította el Klayton nevű saját blokkláncát, mely az Ethereumhoz hasonló funkcionalitással rendelkezik, de állításuk szerint annál 10x gyorsabb. Az ökoszisztéma máris szépen épül, egy Klayton-t használó helyi instagram-klón, az Antube már a béta időszakban félmillió felhasználót szedett össze. A Klip tárcából közvetlenül lesznek majd elérhetők válogatott decentralizált alkalmazások, melyek mind a Kakao blokkláncát és a natív Klay tokent használják majd:

Klip dAppok, jobb alul az említett Antube

A Klip tárcában játékokból származó digitális vagyontárgyakat reprezentáló tokeneket (egyedi tárgyakat, karaktereket) is lehet majd tárolni.

Korábban ezt írtunk a Kakaóról: “Ez a magyar fül számára talán ismeretlen cég, Dél-Korea legnépszerűbb mobil alkalmazásának üzemeltetője. A chat program, és a KakaoPay mobil fizetést elősegítő szolgáltatás gyakorlatilag minden helyi telefonra telepítve van, napi használatát tekintve pedig 90%-os piaci részesedéssel rendelkezik.”

A 2019-ben azonnali üzenetküldést indító koreaiak már 96%-a a KakaoTalk appot használja erre a célra. A cég rendelkezik navigációs, fizetési és közösségi autós szolgáltatással is. A tárca és kriptopénz nemcsak az üzenetküldés egy kiegészítő funkciója lesz, hanem a Kakao ökoszisztéma más termékeibe is beépítik. Dél-Korea a világ 12-14. gazdasága, kutatás-fejlesztési nagyhatalom, számos globális technológiai cég központja.

A KakaoPay felhasználók előbb-utóbb fizikai kártyáikkal is költhetik majd kriptopénzeiket

Érdekes lesz a gyakorlatban is látni, hogy hogyan fogják használni az emberek a Kakao kriptopénzét és a tárcából elérhető dAppokat. A világ első, napi szinten milliók által, ráadásul spekulációtól eltérő céllal, használt kriptopénze a Klay lesz.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img