Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj VII.

Megosztom

Ismét jelentkezünk napi tippek rovatunkkal, melynek keretében főként elméleti, elsősorban pszichológiai “tudásmorzsákat” osztunk meg olvasóinkkal. Reméljük segítségetekre lehetünk abban, hogy sikeresebb kereskedővé váljatok a kriptopénzek piacán, bővebb bebeveztő helyett lássuk a mai adagot!

A mai epizódban bemutatjuk a kereskedési munkát meghatározó legfontosabb érzelmeket, egyik sem jelent majd nagy újdonságot, azonban sosem árt ezeket ismét átvennünk, a kereskedés tükrében is megismernünk őket.

Félelem

A félelem az egyik legfontosabb, legalábbis az egyik leginkább meghatárázó érzelem az emberi pszichológiában, nem véletlen, hogy sok értékesítési technika alapoz erre az érzésre, óvatosan arra hívja fel a potenciális ügyfél figyelmét, hogy ha nem újít, akkor lemarad, ha lemarad, akkor bevételt veszít, ha ez megtörténik, akkor a megélhetése kerül veszélybe. Erős érzelem, ami könnyen válhat az ellenségünkké, legalábbis nagyban hátráltathatja a munkánkat, árthat a sikerességünknek.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj VI.

Ismérjük fel a félelmet, tudjuk azonosítani az érzést, ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk például akkor, amikor nem értünk egy piaci szituációt. Az ismeretlentől való félelem az egyik leggyakoribb jelenség nem csak a kriptopénz kereskedés kezdetekor, hanem az aktív kereskedés során is. Tanuljunk meg inspirációként felhasználi a félelmet, merítsünk belőle erőt azzal, hogy higgadt fejjel a megoldásra, a tanulásgra, és a tudatos tapasztalatszerzésre fókuszálunk.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj V.

Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy az egyik legfontosabb piaci jelenség, a FOMO – Fear Of Missing Out -, a “kimaradástól” való félelem szintén ezen az érzésen alapszik, gondoljunk csak bele: a 2017-es, sosem látott rekord árfolyamokat hozó piaci felfutás hajtóereje sem volt más, mint a FOMO. Ismernünk kell a félelmet önmagunkban, és fel kell ismernünk, amikor a piaci folyamatokat meghatározza, legalábbis jelentősen befolyásolja.

Kapzsiság

A kereskedő legjobb barátja, és egyben a legfontosabb ellensége, a kapzsiság hajt minket az újabb, és újabb sikeres trade-ek felé, egyben kudarcot is vallhatunk, ha nem tudunk megálljt parancsolni önmagunknak. Tudatosan “használjuk” a bennünk lakozó kapzsiságot, engedjük, hogy jól átgondolt, ha úgy tetszik bölcs lépésekhez vezessen, de legyünk képesek felismerni, ha túl messzire megyünk. Inkább a kisebb, de biztos profitra fókuszáljunk, mintsem a nagyobb, de bizonytalanabbra.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj IV.

Remény

A remény az emberi élet egyik legfontosabb érzelme, a gondolat, miszerint lehet jó, legalábbis jobb a helyzetünk, az életünk teremtette meg a civilizációt, minden a hit, és a remény bűvöletében született. Nincs szomorúbb a reményvesztett embernél, nem véletlenül mondjuk gyakran: a remény hal meg utoljára. Sokan azonban hajlamosak összekeverni, legalábbis megfelelő “helyettesítőnek” tartani a reményt és a munkát, remény nélkül valóban értelmetlen bármit is csinálnunk, az erőfeszítések nélküli remény viszont az értelmetleség netovábbja.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj III.

Sosem eshetünk abba a hibába, hogy azt reméljük a kereskedés során: a piac majd a várakozásunk szerint fog alakulni. Nem fog, ha mégis, az pedig a puszta véletlen műve lesz. A kedvező véletlen, és a szerencse olyasmi, ami valóban létezik, viszont a megfelelő lépések, a minőségi kereskedési munka nélkül sosem lesz hasznunkra. Ne reménykedjünk semmiben, fókuszáljunk a hideg fejjel végzett munkára, a piacot nem érdekli, hogy mi miben hiszünk, reménykedünk, ahogy az sem, hogy éppen vesztünk, vagy nyerünk egy-egy lépésünkkel.

Megbánás

Ahogy az élet minden területén, úgy a kereskedés során is megjelenhet bennünk a megbánás érzése, megbánhatjuk azt, amit megtettünk, ahogy azt is, amit nem tettünk meg. Ahogy az előző pontban is említettük: a piacot viszont cseppet sem érdekli, hogy milyen érzelmi állapotban vagyunk, az sem, hogy éppen mi zajlik a fejünkben.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj II.

A rossz döntéseinket nem megbánnunk kell, hanem le kell vonnunk a megfelelő tanulságot, arra kell tudatosan törekednünk, hogy legközelebb, egy hasonló szituációban ne kövessük el ugyanazt a hibát. A remény fontos, sőt, elengedhetetlen érzés a kereskedés során, a megbánás viszont teljesen értelmetlen. Ha van valami, amire felhasználhatjuk a megbánás érzését, akkor az az, hogy kellemetlen, fájó emlékként elraktározzuk, emlékeztetjük magunkat arra, hogy ha ismét elkövetjük azt a bizonyos hibát, akkor ismét elfog minket a megbánás érzése.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj I.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel