Ha IEO-t keresel, itt van néhány lista és naptár

spot_img

Nemrég írtunk arról, hogy a – mára már halott – ICO-k helyét átvették az IEO-ok, azaz a kriptopénztőzsdék “keretében”, legalábbis felületeiken zajló elsődleges tőkegyűjtések-emelések. Aki egy kicsit is ismeri a kriptopénzek világát, az jól tudja: ahogy nem is olyan régen az ICO-kkal, most az IEO-kkal is óvatosan kell bánnunk, se szeri, se száma az egymást ismétlő-utánzó, első ránézésre, és mélyebb elemzés után is értelmetlen projekteknek.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne szerencsés, pontosabban “okos” kézzel kifogni egy-egy minőségi projektet, ehhez viszont utánajárásra, legfőképp pedig a piac folyamatos elemzésére van szükség.

Pontosan ehhez adunk némi támpontot, összeszedtünk néhány IEO calendar-t, olyan oldalakról van szó, melyek kizárólagos, vagy kiegészítő tartalomként listázzák a közelgő, és az éppen zajló IEO-kat, indulásuk- és zárásuk időpontját is közzétéve egyéb kulcs információk mellett.

Az ICO halott, átvette helyét az IEO

coincodex

A szokásos, és elengedhetetlen IEO indulási, és zárási időpontokon túl a közösség értékelését is láthatjuk egy csillagokból álló, egyszerű rendszerben, természetesen az is kiderül, hogy pontosan melyik kriptopénztőzsdén zajlik az adott IEO. Végül láthatjuk az aktuális stációt is, amiben az IEO jár, egyes, kettes, és hármas fázisokról van szó, szűrhetünk éppen zajló, közelgő, és már lezárt IEO-k szerint.

Most már tényleg halott az ICO

Coinspeaker

A Coinspeaker több, mint IEO-k listája, egy kriptopénz tematikájú magazinról van szó, napi aktualitások, és nagyobb összefoglalók várják a terület iránt érdeklődőket. Mivel egyfajta “kiegészítésről”, ha úgy tetszik nyers információforrásról van szó, a szerkesztők nem bonyolították túl a munkát: egy pofonegyszerű listát kapunk, az indulás dátumán, és az adott tőzsdén kívül semmivel sem tudhatunk meg többet egy-egy IEO-ról.

Az ICO-k 45%-a ment a levesbe

Cointelligence

Egy újabb szereplő, mely több, mint IEO-k listája, a Cointelligence kriptopénztőzsdéket, kriptopénzeket listáz, egyben értékel, szolgáltat továbbá híreket, airdrop információkat is egyebek mellett. Összeállításunk első olyan szereőlője, mely bemutatja egy-egy IEO pontos tőke célját is az indulás, és zárás dátuma mellett.

Annak ellenére, hogy a Cointelligence azon kevés kriptopénz tematikájú oldal között van számon tartva, amik nem hamisítják számaikat – pontosabban nem veszik figyelembe a fiktív számokkal dolgozó szolgáltatásokat – IEO információforrásként nem ajánljuk, ugyanis valószínűleg egy CSS, vagy egyéb webszerkesztési hiba folytán a dátumok összecsúsznak a listában, ezzel szinte használhatatlanná téve az egész oldalt.

ICOmarks

Ahogy az IEO-kat bemutató anyagunkban is említettuk, sok ICO figyelő, listázó oldal egész egyszerűen átállt az IEO-kra, akár teljesen lecserélve tartalmait, akár kiegészítve az új “műfajjal” a meglévőket. Az ICOmarks is ebbe a kategóriába tartozik, ahogy a neve is mutatja: eredetileg ICO-kkal foglalkoztak.

A szokásos közösségi értékelés, az indulás, és zárás dátumán túl ezen a listán azt nem látjuk, hogy pontosan melyik kriptopénztőzsdén indul az adott IEO, ez azért “kellemetlen”, mert egy IEO irátni bizalom kialakításában nagy szerepet jászik, hogy pontosan hol, melyik platformon zajlik a tőkegyűjtés.

Egy adott projekt teljes adatlapját – mely szintén az ICOmarks-on belül található – megnyitva persze már kiderül, hogy hol is lesz az IEO, ugyanúgy ahogy a kínált- és a teljes tokenmennyiség, a saját, bemutatkozó oldal, a közösségi média felületek, és egyebek.

Leállítja a Telegram ICO-ját a SEC

CoinMarketPlus

Ismét egy oldal, ami ICO-kkal (is) indult, jelenleg az ICO piac utolsó Mohikánjait – cikkünk születésekor egészen pontosan kettőt -, airdrop lehetőségeket, STO-kat, azaz Security Token Offerng-eket, releváns eseményeket, sőt, még ICO “segítő” ügynökségeket is felsorol, a központi fókusza természetesen nem más, mint az aktuális divat, az IEO piac.

A szokásos kezdés, zárás, közösségi értékelésen túl ezen az oldalon is eljuthatunk egy-egy komplett adatlapra, mely bőséges információkat, többek között bemutatkozó videókat is közzétesz az adott IEO-ról.

Defend Crypto: az ICO-k jövőjét meghatározó perre készül a KIK

Soft-cap, Hard-cap, “származási” ország, a token, vagy coin pontos árazása az IEO során, az adott kategória – például az igen-igen népszerű AI, azaz mesterséges intelligencia -, ezek mind kiderülnek egy teljes adatlapról.

Van még két-három szolgáltatás az internetek tengerén, amik IEO-król nyújtanak információkat, mi azonban a fentieken kívül nem találtunk olyanokat, amik kézzelfogható, naprakész információkat kínálnának praktikus, könnyen emészthető tálalással. Legyünk óvatosak, körültekintően válasszunk IEO-t befektetési célra, semmiképpen se kockáztassunk annál több tőkét, mint amennyinek az elvesztését el tudjuk viselni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img