Enigma: törvénytelen volt az ICO, a Binance-ről is lekerülhet a token

spot_img

Tegnap 30%-ot veszített az értékéből a Binance-en is kereskedhető Enigma, miután az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) elmarasztalta a token kibocsátóját és értékpapírként kategorizálta a kriptopénzt.

Az Enigma a 2017-es ICO-ja során 45 millió dollárt gyűjtött össze, ám ezt a hatóságok szerint nem a rá vonatkozó jogszabályok szerint tette meg, amiért eljárást indítottak ellenük. Ennek során az Enigma elismerte a vétségét, amiért cserébe csak 500 000 dolláros pénzbírsággal sújtották őket, valamint kötelezték arra, hogy vegyék fel a kapcsolatot a befektetőikkel és ajánlják fel nekik, hogy visszafizetik számukra az ICO során tokenvásárlásra fordított pénzüket.

Az Enigma egyébként anonimitásra fókuszáló decentralizált alkalmazások és titkos okos szerződések kifejlesztésén dolgozik. Main netjük éppen február 13-án indult el a Cosmos blokkláncán.

Bemutató: Enigma (ENG)

Mivel tegnapi interjúja során maga a Binance vezetője jelentette ki, hogy a több milliárd dolláros Telegram ICO tokenjeit sem venné fel oldalára, ha azok kibocsátását elmarasztalná a SEC, nem kizárható, hogy az ENG-et is el fogják távolítani a tőzsde kínálatából.  Ennek oka, hogy az értékpapírok kereskedelmét nagyon szigorúan szabályozza az amerikai jog, az ezt figyelmen kívül hagyó szolgáltatók pedig rövid időn belül a végrehajtó hatalom csúcsszerveivel találhatják szemben magukat. A Binance aligha fog bevállalni egy ilyen konfliktust, a jelenleg 25 milliós piaci részesedésű Enigma kedvéért.

Az FBI hozzáférhetetlenné tett egy USA-n kívüli kriptotőzsdét

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img