Kriptopénzügyek – 4.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

BlockFi

A bitcoin árfolyama a kedd reggeli órákban a kritikusnak tekintett 30 000 dolláros szint alá esett, miután kiderült, hogy eljárás indulhat az egyik legnagyobb kriptós hitelező és megtakarítási platform, a BlockFi ellen.

Binance

Binance: ingyenes a kártyás be- és kiutalás. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Binance-en ideiglenesen elérhetetlenné vált az euró utalásokat lehetővé tevő SEPA tranzakciós rendszer használata. A tőzsde most egy átmeneti megoldással enyhít a be- és kiutalni vágyók helyzetén. Részletek a cikkben!

Blockfolio

A Blockfolio lending lehetőséget indított a héten, ráadásul kiváló kamatokkal! A megbízhatóság végett a Blockfolio-t korábban felvásárolta az FTX. Kamatok: $10.000 alatti portfolió esetén minden kriptóra és fiatra 8% APY, felette pedig 5%. A kripto és fiat mellett elérhetőek az FTX-en is listázott cégek papírjai (50 db), mint pl.: Tesla, ARK, Google, FB, Pfizer, Moderna stb.

WAVES

A héten indult a Waves lending platformja a vires.finance. Early bird program lesz itt is, mint anno a swop.fi esetében. Itt is lesz természetesen új governance token, de még az nem indult el. Érdemes minél előbb csatlakozni!

NEXO

Immár a NEXO-n is tudjuk managelni a felvett hitelünket. Amint az LTV eléri a 83%-ot, az automatikus biztosítékátutalás elkezdi a takaréktárcában lévő kis összegű eszközök áthelyezését a hitelkeret-pénztárcába az automatikus visszafizetés megakadályozása érdekében. A funkció mindig a FLEX termsben lévő eszközöket részesíti előnyben. Részletek a NEXO blogbejegyzésében.

INLOCK

Teljes kinézetváltáson esett át az INLOCK! A folyamatosan fejlődő funkcionalitás mellett ezúttal kinézetben is megújult az INLOCK. Első körben a weboldal esett át a ráncfelvarráson, de a fejlesztők ígérete szerint hamarosan a mobil app is frissülni fog az új designnak megfelelően. Mindemellett sokkal több tartalommal és hasznos információval is találkozhattok ezentúl az oldalon, amit folyamatosan bővíteni fognak. Nektek hogy tetszik az új design?

Hasznos cikkek

CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe

Rengeteg lehetőség és mód van arra, hogy a nehezen megszerzett kripto eszközeinket tovább kamatoztassuk, persze ha nem akarjuk, hogy egy hardware tárcában vagy a tőzsdén “porosodjon”. Dolgozzon az a pénz is! Gondoltunk egy nagyot és kipróbáltuk a CeFi és a DeFi lehetőséget kombinálva, eddigi tapasztalatainkra és információinkra támaszkodva! Részleteket az alábbi cikkben találtok!

CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe

 

Stabilcoin gyorstalpaló

A kriptopénzek egyik vélt hátránya az árfolyam ingadozás. A kriptovaluták értékei akár extrém kiugrásokat is produkálhatnak. A stabilcoinok ezt a problémát hivatottak orvosolni, mivel hosszú távon stabil értéket biztosítanak. A stablecoinok a kriptopénzek egy olyan osztálya, amelyeknek a célja az árstabilitás biztosítása is egyben.

Trendelő

Ha érdekel a kereskedés, ne hagyd ki Discord csatornánk vezető kereskedőjének, Keny-nek az új sorozatát, amelyben ismert hazai tradereket kér fel arra, hogy tartsanak előadásokat kereskedési módszereikről.

Pénzügyi tippek, trükkök

Ismét egy trükköt hoztunk Simi szakértőnk jóvoltából a kriptovaluták utalásához, hogy minimalizáljuk a tranzakciós költségeket. Részletek a discord csatornánk pénzügyek szobájában!

Piaci zanza

Rendkívül alacsony spot volumen és a dollár erősödése tartja vissza a bitcoin árfolyamát. Ha a piacot kéne jellemezni egyetlen szóval, akkor a bizonytalanság lenne az.

DeFi alapot hoz létre a Grayscale. A legnagyobb kriptopénzekkel foglalkozó alapkezelő, a Grayscale Investments új termékkel rukkolt elő. Létrehoztak egy DeFi tokeneket tömörítő befektetési alapot azok számára, akik akkreditált befektetőként szeretnének kitettséget szerezni a DeFi szektorban.

Az EU-ban is kötelezővé tennék a wallet címek regisztrálását. Az Európai Bizottság szigorítaná a kriptovaluták használatára vonatkozó feltételeket, derül ki a héten kiadott sajtóközleményükből.

900 milliós befektetést kalapozott össze az FTX. A Sam Bankman-Fried által vezetett FTX kriptopénz- és derivatív tőzsde tegnap egy újabb befektetési kört zárt le. Ezúttal 900 millió dollárnyi kockázati tőkét kapott a tőzsde.

900 milliós befektetést kalapozott össze az FTX

 

BTC Trustból BTC ETF? A Grayscale “100%-ban elkötelezett” amellett, hogy Bitcoin Trustját BTC ETF-é alakítsa át, ha a szabályozó hatóságok ezt engedélyezik – erősítette meg a vállalat vezérigazgatója.

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img