Kriptobányász hírek – 4.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Sokáig a Satoshi jelöltek listáján is szerepelt a Blockstream első embere, Adam Back. Bár nem tűnik túlságosan valószínűnek, hogy valóban ő lenne a Bitcoin rejtélyes alapítója, az kétségtelen, hogy saját jogon is komoly sikereket ért, most pedig a bányászat kapcsán tett merész kijelentést.

Adam Back szerint a bitcoin bányászat még jót is tesz a környezetnek

Az idei év egyik sláger témája a kriptopénzek piacán a bitcoin bányászat energiaigénye, pontosabban az ökológiai lábnyom, amit a vezető kriptopénz fenntartása megkövetel. Az egész Elon Musk bejelentésével kezdődött, miszerint a Tesla mégsem fogad el bitcoint, alig pár héttel a kriptopénz elfogadásának bevezetése után jött a hidegzuhany. Az ok egyszerű, túl nagy a szennyezés, amivel a hálózat jár.

Az orosz kormány a kriptopénz bányászat legalizálását tervezheti, mivel Andrej Lugovoj parlamenti képviselő egy munkacsoport létrehozását javasolta a kérdés megvitatására – derült ki az Állami Duma, az ország parlamentjének alsóháza sajtóközleményéből.

A top BTC poolokhoz tartozó Foundry Digital elindította a Foundry Stakinget, hogy különböző proof-of-stake (PoS) blokklánc hálózatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtson intézményeknek.

Kazahsztán fővárosában, Almatiban gyűltek össze a pénzügyi szektor legnagyobb képviselői, hogy közösen egyeztessenek az iparról. A gyűlésen ott volt Kaszim-Zsomar Tokajev, az ország elnöke is, aki sürgette a kriptopénzek és a bányászat további törvényi fehérítését. Az elnök szavaival élve, a probléma az, hogy „bár az ország a második legnagyobb kriptopénz bányász az egész világon, gyakorlatilag semmilyen pénzügyi hasznunk nincs belőle.”

Még a nyáron számoltunk be arról, hogy a Celsius 54 millió dolláros befektetést hajtott végre a karbonsemleges Bitcoin Mining Leader Core Scientific-be. A befektetés része volt, a Celsius észak-amerikai bitcoin bányászatba történő, több mint 200 millió dolláros beruházásának.

A Celsius 500 millió dollárra növeli a bitcoin bányászati ​​beruházásait

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal, tippeinkkel!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img