Kriptobányász hírek – 8.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

A Riot Blockchain Inc. legújabb épülő bitcoin bánya telephelye Texas-ban. A telephelyeket már korszerű folyadékhűtéses rendszerrel fogják feszerelni.

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy a Bitfarms tavaly szeptemberében megállapodást kötött a kanadai Sherbrooke városával, amely egy 96 MW zöldenergia előállítására alkalmas vízierőmű fejlesztéséről szól. A szerződés értelmében a múlt héten a bitcoin bányászattal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy a város környékén újabb földterületet és létesítményt vásárolt.

Globális bitcoin bányász körkép

A tavalyi évben a bitcoin bányász cégek részvényei messze jobban teljesítettek, mint maga a bitcoin. A 2021-es beszámolók szerint a bányász cégek többsége növelni tudta bitcoin állományát és hashrátáját, valamint telephelyeinek és bányászgépeinek számát is. A Hut 8 Mining Corp. (HUT) 2018 óta Észak-Amerika egyik legnagyobb digitális eszközbányásza közzétette 2021-es működési- és pénzügyi eredményeit. 

A vezető ASIC bányászati eszközöket gyártó Bitmain, bemutatta legújabb bitcoin bányászgépét. Ennek a bányászgépnek a teljesítménye még nagyobb, mint a januárban bemutatott Antminer S19 Pro+ Hyd.-nek, amely 198 terahash/másodperc (TH/s) számítási kapacitással büszkélkedhet. 

Az ExxonMobil több országra is kiterjesztené azt az Egyesült Államokban már egy éve sikeresen futó projektjét, ami a kőolaj bányászat során felszínre törő felesleges földgázt bitcoin bányagépek működtetésére használja fel. A cég terveiről a Bloomberg adott hírt. 

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img